MDP 2019.

Datum: 08.12.2019. godine
Vrijeme: 09:00 - 15:00 sati

Međunarodni dan planina (skraćeno MDP) je hodačko / penjački izlet na kojem se okuplja crème de la crème i dovode gosti koji se prvi put susreću sa planinama. U praksi je riječ o najobičnijem planinarskom pohodu sa nešto govorancije, besplatnim čajem i kobasicama, i općenito dobrim druženjem, te dakako znojenjem. 🙂

Mjesto sastanka: Slatinski Drenovac

 

Kraća tura: vrijeme hoda ~ 1:30 sata – gradina Klak, dijelom Starim drumom pa priječenje starom stazom „četvrta lovačka” do Jankovca.

Duža tura: vrijeme hoda ~ 3:00 sata – uz potok Šumećicu, Kamenita kosa, Sokolina, Jankovac.

Šapice se na Jankovcu zadržavaju i druže neko vrijeme max. 60 minuta, a zatim hodaju nazad do Slatinskog Drenovca. Ovisno o raspoloženju možemo: Grebenom Sokoline ili Starim drumom (Jungova staza po novome) pokraj Starog grada “Klaka”, što uopće nije loše, jer ćemo nakupiti još par sati hoda. Ne zaboravite da smisao MDP-a i planinarenja NIJE sjedenje u restoranu, NIJE opijanje i prežderavanje već hodanje!

IV. lovačka staza je prehodana i opisana u dvije priče iz prošlosti, svakako bacite pogled, jer neki su tada bili mladi, lijepi, debeli, živi i zdravi, a sada više nisu među nama…

A što je to Međunarodni dan planina pogledajte u reportažama iz prošlih vremena:

Ovo ispod je najava organizatora…

Park prirode Papuk i Slavonski planinari tradicionalno obilježavaju Međunarodni dan planina, najavljuju i pozivaju vas u nedjelju, 08. prosinca 2019. godine, na 14. IZLET (u) NEPOZNATI PAPUK

Nepoznato o poznatom – „četvrta lovačka” (radni naziv izleta) uz hodanje i druženje, upoznat ćemo prirodne i povijesne značajke kraja. Okupljanje u Slatnskom Drenovcu do 9,30 sati kod objekta PP Papuk, odatle polazak prema Jankovcu.

Na Jankovcu edukatvna šetnja s temom „Nepoznato o Jankovcu”. Program je informativan i podložan promjenama te dodatnim sadržajima.

Planinarski dom Jankovac i objekt PP Papuk uz bliži okoliš sa poučnom stazom su dovoljan sadržaj i za one koji samo žele provesti cjelodnevni izlet bez prevelikih napora. Povedite ih!

Na Jankovcu skroman besplatan obrok kojeg osigurava Park prirode Papuk za najavljene sudionike!

Pečat (manifestacije), letak, vodiči izleta i dežurstvo HGSS-a su osigurani.

Planinarsku odjeću i obuću (uključivo protukišnu) obavezno ponijeti (rezervna odjeća u vozilu).

Hrvatski planinarski savez svojim pokroviteljstvom podupire ovu proslavu Međunarodnog dana planina
na Papuku s ovogodišnjom temom: „Planine su važne za mlade”

Info: PP Papuk, 034/313 030, kontakt@pp-papuk.hr; Miro Mesić, 098/416 530
Otmar Tosenberger. 091/181 4119, slavonski.planinari@gmail.com
Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/973056569698626/

Internet je naše igralište - midnel.hr