MDP 2012.

slatina_mdp2012_m2U nedjelju, 9. prosinca, uspješno je obilježen Međunarodni dan planina. Zbog prometnih poteškoća uslijed velike količine snijega koja je napadala dan ranije, mnogi od najavljenih sudionika su odustali.

Od najavljenih gotovo 250 sudionika, došlo je ukupno njih 64 iz 9 Slavonskih planinarskih društava, stanice HGSS -a Orahovica i PP Papuk.

Moralo se odustati od planiranih staza pa su svi prošli stazom Međa – Kapovac kroz snijeg do koljena i zapuhe u visini čuvjeka. Vrijeme je odlično poslužilo, bez padalina i uz malo sunca oko podneva. Na vrhu je i službeno otvoren novosagrađeni vidikovac Parka prirode Papuk. Na povratku su čekale tople kobasice i kuhano vino.

 

Svima koji nisu bili može biti žao. Obilježavanje Međunarodnog dana planina, organizirali su Slavonski planinarski savez i Park prirode Papuk uz pokroviteljstvo HPS. Suorganizatori su bili TZ i Grad Orahovica i HPD Orahovica.

 

Prvima zahvaljujemo za materijalnu potporu i uloženi napor da cesta Orahovica – prijevoj Međa i prostor za parkiranje budu očišćeni, a članovima HPD Orahovica za požrtvovnost i logistiku u vanrednim uvjetima.

 

Posebna zahvala Željku, Ruži i Gaši za temeljitu pripremu predviđenih staza (A i B). Na žalost, nije bilo uvjeta da to svi zajedno provjerimo. Bit će druge prilike.

Akciju su osiguravali članovi novo osnovane stanice HGSS Orahovica.

Otmar Tosenberger

2 comments

  • Miša Nicinger

    Žao mi je što nismo došli i malo se družili… 🙁 Bilo je 5-6 sigurnih iz Slatine, ali smo na kraju pognuli glave i odustali.

    Generalno gledano svi smo bili zabrinuti zgob stanja na cestama i nismo vjerovali da će prijevoju biti moguće parkirati automobil. Nitko nije želio riskirati…

    Vidim da ste si dali truda i da je organizacija bila dobra. Svaka čast!

  • László Péter

    Congratulations to those who, despite the difficulties started!