Toplije nego u Istri

11.12.2016. – Papuk

Međunarodni dan planina 2016. godine Šapice su obilježile aktivno, kako i priliči planinskom spomendanu.

U subotu su Robert i prijatelji iz Mađarske bili na pohodu s Jankovca, Dražen također na Papuku sa osječkim sportašima, a Miša i Tomislav hodali su po Učkoj.

Boris i Vinko su se danas pridružili grupi planinara iznad Stražemana u organizaciji Parka prirode Papuk i Slavonskih planinara.

Mira nam je poslala fotografije s pohoda iznad Orahovice, Nikola s trčanja… Bravo za sve!

A naša dobro raspoložena ekipa bila je u sastavu: Jasna, Ivan, Ivana, Domagoj i vaša smotana fotoreporterka.

U Požegi je ujutro bilo -5C, u Velikoj nula, ali čim smo stigli na sunce temperatura je porasla. U jednom trenutku društvo je zaključilo da nam je toplije nego dečkima u Istri, ne znajući da su oni u isto vrijeme hodali kroz gustu maglu! Dan je bio savršen za šljapkanje po suhom lišću, a nešto vjetra osjetili smo samo u višim predjelima.

Prošli smo rutom Velika (270m/nv) – Toplička glava (468 m/nv) – Kaniška glava (613 m/nv) – Češljakovački vis (825 m/nv) – Šareni stup (675 m/nv) – Jezerce (520 m/nv) – Nevoljaš (720 m/nv) – Šulerov put – Velika.

U prvom dijelu dana negodovale smo na Ivanove izjave da smo stigli do “posljednjeg najavljenog uspona” nakon kojega je uslijedilo još nekoliko “posljednjih”. No kasnije se stanje promijenilo, tako da smo ga na Jezercu morale moliti da se u Veliku vratimo preko Nevoljaša umjesto cestom.

Na kraju dana nebo nas je nagradilo savršenim zalaskom sunca!

Sva srca od oblaka, drveta i kamena (od kojih nisam uspjela fotografirati još bar desetak) posvećujem sadašnjim i budućim Šapicama koje danas nisu mogle biti s nama zbog razloga na koje nisu mogle utjecati. Znamo da ste nas pratili u srcu!

Do sljedećeg susreta prenosim vam dio šumskog mira i šaljem veliki zagrljaj!

Martina Šega

Internet je naše igralište - midnel.hr