Raspjevani Papuk

24.07.2016.

20160724_papuk_tekst

Kada pogledam fotke i video zapis, čini mi se kako riječi u priči koja slijedi i nisu potrebne.

No možda će upravo zahvaljujući ovim slovima, na portalu planinarimo.info, navratiti netko tko nije niti pomislio da će biti planinar i pronaći toliko potrebitu motivaciju za izlazak iz anonimnosti modernog načina života, te da će kao i mi ogoliti svoje tijelo i duh kako bi se barem jednom tjedno vratili prirodi i uživali u njezinim blagodatima.

Ovoga puta na startnoj crti imamo: Miru i Veru i Feričanaca, Miru iz Orahovice, a zatim Vesnu i niže potpisanog iz Slatine. Tijekom pohoda imali smo čast susreti Josipa (alias Cigo) iz Alilovića, Dražena (alias Mlinka) iz Požege i brojne Brođane (Dobrila, Božana, Dubravka,…). U konačnici se, u ciljnoj ravni, pojavio i Miro (alias Papa Štrumf) s kojim nismo već dugo vremena hodali, ali imamo prekobrojne uspomene.

Današnji je pohod bio više herbastičan, a manje štrumftastičan. 🙂 Naime sve više zagledamo, proučavamo i katkada ubiremo ljekovito bilje koje raste na sve strane naše omiljene planine, a i šire.

Mira 1, Mira 2 i Vera uistinu svašta znaju i umiju kada su biljke i pripravci od istih u pitanju. No da se ne lažemo – ni ja nisam za baciti. 😉 Puno se naučilo tijekom godina, no i dalje marljivo proučavamo problematiku i nesebično razmjenjujemo informacije.

Bio je to lijep i dinamičan pohod, sa puno zanimljivih, znojnih i smiješnih elemenata. Atmosferu koja je vladala tijekom hodnje možete osjetiti ako pogledate i poslušate audio-video zapis, a ono pravo samo ako nam se pridružite na budućim pohodima.

Dio fotki je snimljen u tehnici ulje na platnu, a većina kao i do sada kako sam najbolje znao. Jednu sam posudio od cura… Ispričavam se što priča kasni, jer vremena je sve manje, a posla i obveza sve više. 🙁

Vidimo se… tko zna gdje i tko zna kada… no svakako prije na planini, nego u kafiću…

Miša Nicinger

 

Internet je naše igralište - midnel.hr