Prugari zadrugari

28.01.2018.

Naša je današnja ruta zamišljena kao lagano druženje SPP-om i NPP-om: Paulinovac > Planinarska kuća Londžica > Bedemgrad (407 m/nv) > Lončarski vis (482 m/nv) > Paulinovac, ukupne duljine ~ 18 kilometara.

Naše treće prugarenje

Šapice su danas bile aktivne na nekoliko ruta. Dio ekipe posjetio je naše prijatelje iz HPD Sunovrat Đurđenovac i g. Branka Tivanovca na tradicionalnom okupljanju planinara Zadnji prvoga u Gazijama.

Draženova družina je ove nedjelje po treći puta prošla rutom: Paulinovac > Ivina vrela > Željeznička postaja Londžica > Bedemgrad > Lončarski vis > Paulinovac.

Bilo je lijepo vidjeti da je makadamska cesta prema izletištu Paulinovac dobro uređena, staza markirana, a pruga raskrčena od guste kupine i akacije. Hvala svima na uloženom trudu!

U Londžici nas je ljubazno dočekao g. Miodrag Marinović. Podijelio je s nama dio svoje životne priče – gotovo 30 godina radio je na željezničkoj postaji, a ukidanjem prometa na tom dijelu pruge nastavio se brinuti o planinarskoj kući u koju je ta postaja pretvorena. Iako može stanovati u gradu, sa suprugom živi u maloj kući i uživa u šumskom miru.

Dolaskom do ceste Požega – Našice sunce je pobijedilo jutarnju maglu. Iznad kamenoloma u Gradcu uživali smo u pogledu i šipku, a kod Bedemgrada ručali. Do Lončarskog visa Dražen nam je smislio nadasve zanimljivu rutu. O tome će vam najbolje posvjedočiti trag sa Endomonda.

Sve u svemu, prehodalii smo 17,8 km i proveli prekrasan dan na našoj Krndiji. Društvo je bilo zabavno, raspričano i puno podrške.

Vratila sam se kući punog srca. Šaljem i vama dio tog osjećaja!

Martina Šega

Ukratko, imali smo maglovito i hladnjikavo vrijeme uz povremeni prodor sunčevih zraka što je za posljedicu imalo ugodnu toplinu, a posebno nas je obradovala fotka koju nam je poslao Róbert Welsch sa trčanja koji su upriličile šapice iz Pečuha, na što smo odgovorili istom mjerom, tj. jednom našom fotkom. 🙂

Dodajmo još da je Maja danas proslavila svoju prvu godinu sa Šapicama (čestitamo), a Krndija je uvelike ukrašena jaglacima i kukurijekom.

Lijep pozdrav svima, a poseban šapicama na drugim nadmorskim visinama, kao i onima što već dugo po Psunju, Papuku, Krndiju i Dilju planinarili nisu…

Miša Nicinger

p.s. Dio fotografija snimiše i elektroničkom poštom poslaše: Martina i Dražen.

Internet je naše igralište - midnel.hr