Planinarska internacionala (Túrázás internationale)

20140921_papuk_mala21.09.2014.

Kada je László Péter na “fejsu” najavio pohod planinarskih kolega iz Mađarske, po našem omiljenom gorju (Papuk), Šapice su odmah reagirale i najavile svečani doček sa hrvatske strane, odnosno sudjelovanje u zajedničkom znojenju.

Unatoč različitim obvezama i bolestima, pri čemu mislim na planinare s obje strane Drave (sjever i jug), na startnoj se crti pojavila provjerena i dobro uštimana ekipa:

 • Hungary: Klári Kovács, Gábor Majorcsics, László Péter i Nagy Erika.
 • Croatia: Jasna, Vesna, Boris, Dejan, Miroslav i moja malenkost, a na kratko nam se u Velikoj pridružio i Davor.

Osim lijepog vremena i dobre zabave – naša se mala skupina po prvi put uistinu prežderavala slatkišima svih vrsta, boja i veličina. 🙂 Pohod će ući u anale po još jednom presedanu. Naime, po prvi put smo na pola pohoda svratili u kafić na cugu. Nevjerojatno ali istinito! Počeli smo se kvariti i ako tako nastavimo biti ćemo pravi mućkovi. 😉

Isprva samo malo svratili na Jankovac, na kapućino, kavicu i obilazak turbo popularnog Skakavca, a zatim smo odradili 20-ak kilometara hoda od Anđine kolibe, preko Mališćaka, Velike, Lapjaka, Nevoljaša i nazad.

Oganizaciju i stručno vodstvo preuzeo je naš stari znanac Péter László, koji osim ljubavi spram Papuka, gaji i veliku ljubav kada je u pitanju kulinarstvo i spravljanje različitih kolača sa zajedničkim nazivnikom “Top cakes”. 😉

Uf, imali smo čak četiri vrste kolača, nekoliko vrsta keksa i čokolade, raznih napitaka i što da vam pričam – imam dojam da smo prvi put u planinarskoj karijeri više unijeli kalorija no što smo ih uspjeli potrošiti. 🙁

Od sada pa nadalje vrijedi pravilo “No more cakes!” – i to za sve sudionike, bez obzira na spol i nacionalnu pripadnost! Dosta je žderanja! 🙂

Za potpuni doživljaj onoga što je ova mala internacionalna ekipa proživjela pogledajte naš video zapis i galeriju fotografija.

Žao mi je što se na startu nije pojavilo više planinara sa obje strane, ali se nadam da će ova priča pružiti dovoljno stimulansa za iniciranje nekog novog zajedničkog susreta za pamćenje.

Hvala svima, na ugodnom druženju i nemojte nam štogod zamjeriti. Vidimo se uskoro…

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr

5 comments

 • Ivan

  Lijepo druženje, žao mi je što nismo mogli doći.

 • Miroslav

  Nije moja ideja bila da idete Šulerovom na Tauberove, zato sam i zbrisao 😀 Barem ste potrošili dio top cakeova.

 • Dejan

  ovim putem javljam da sam živ 😉 i da još uvijek imam kondicije za laganih 20 km…pa ni Mađari mi nemogu ništa 🙂

 • Djurdja Mali

  Fantasticni su ovi zajednicki planinarski pohodi, i dobro vidjeti kako se moze organizirati i i lijepo provesti vrijeme ljudima koji su iz raznih naroda, i govore na razlicitim jezicima. Lijepe su slike, i gledam video sto Misa je snimio, i najradjije i ja bi bila s vama.
  Pozdrav svim Sapicama!….:)

 • László Péter

  To je dobro za vas! Nadam se da će također obići puno toga zajedničkog!

  Video:

  https://www.youtube.com/watch?v=R56XaeuhM8U&list=UUMxYZ3j6cU-4kehBM9me7aw