Novogodišnji pohod 2023.

01.01.2023.

Na startnoj crti se okupio nemali broj šapica i onih koji to tek planiraju postati: Marija i Ana iz Donjeg Miholjca, Jasna, Ivan i Robi iz Osijeka, Mario, Brankica i Blaža iz Našica, Marina i niže potpisani iz Slatine. Startamo na +10°C,  a hodamo na +16°C iako na suncu imamo osjećaj da je min. 20-ak stupnjeva. Povremeno se čuje cvrkut ptičica, izbija prvo cvijeće i rastu gljive, a kasnije gledamo zbunjene šišmiše u potrazi za kukcima i voćem, i suosjećamo, jer nije lako bauljati šumom praznog trbuha.

Hodamo suhim stazama, fotkamo se i ljudikamo, i penjemo se od Jankovca cestom, pa preko novog mosta, a onda gdje kreće znojenje na grebenu Kovačica. Pravimo pauzu kod partizanskog groblja, nastavljamo i prelazimo vojnu cestu, a zatim sa strahopoštovanjem prolazimo kroz Mordor i nastavljamo sve do Ivačke glave 913 m/nv, gdje uživamo na suncu i uništavamo zalihe hrane iz ruksaka.

Sa Ivačke glave se vraćamo starim šumarskim putem i onda, kao i uvijek do sada, polovina skupine kreće put Anđine barake šumom, a druga polovica drumom. Hrabri i odvažni su: Blaža, Marija, Robi, Mario i Miša. Ostatak skupine nas čeka kod spomenika. Ukratko, samo je pola skupine osvojilo “moj vrh” tj. na kratko boravilo na kultnom Mišinom brdu (alias Koprivnato brdo 852 m/nv). 🙂 Sa Anđine barake,  hodamo do Nevoljaša (740 m/nv), pa se spuštamo do Jezerca i uspinjemo na Jankovac…

Dan je obilježilo prekrasno vrijeme i dobro društvo. Osim troje mađarskih kolega nismo imali sreće vidjeti druge planinare što je prijašnjih godina bio čest slučaj, barem u prolazu.

Bilo kako bilo, mi smo bili, a vama dragi naši želimo Sretnu Novu godinu i svako dobro.

Pola fotografija u galeriji, priložio je Mario Pavičić.

Miša Nicinger

Važno: Ukoliko želite preuzeti fotografije iz fotogalerije, na svoj mobitel – potrebno je otvoriti portal planinarimo.info direktno u web pregledniku (browseru) jer FB aplikacija NE dozvoljava snimanje tj. spremanje fotki!

* * *

Ako trebate: webshop, web hosting, vlastiti server ili dizajn web prezentacije – pišite na info@midnel.hr i zatražite ponudu, jer Internet je naše igralište – https://midnel.hr

 

Internet je naše igralište - midnel.hr