Miša & Robi connecting people

02.09.2018.

A túrakiírásban kárpáti hangulatú kirándulást ígértem és úgy is lett, bár nem a tervezett formában. Még félúton sem voltunk és már tökig átáztunk, a csúcsról meg semmit sem láttunk a ködben, szóval… mint a Kárpátokban… 🙂 Amúgy tizenhatan voltunk, láttunk szalamandrát, unkát és őzeket, fecsketárnicsot és kikericset, jó éreztük magunkat és rókagombát is szedtem. Ez minden, amit mondanom kell erről. (Róbert Welsch)

Na startnoj crti se unatoč brojnim najavama, pojavila samo moja malenkost i skupina od čak 15 mađarskih kolega. Jel’ bilo dobro? Je, bilo je izvrsno, onomatopeja, pantomima, smijeh i traljavi engleski jezik, sa mojih 20 riječi mađarskog i njihovih 30 riječi hrvatskog jezika, sve to je više nego dovoljno za druženje i maksimalno dobro zezanje. 🙂

Svi smo očekivali puno više. Lijepo vrijeme i dobar pogled, no dobili smo malo sunca, malo kiše, potom maglu, oblake, pa opet sunce i kišu. A onda kišurinu i toplinu. Srećom nije bilo niti malo vjetra, pa nije bilo hladno. Ukratko najviše problema su nam zadali šumari jer su razjebali 70 % naših staza. Oni vjerojatno misle da su te staze samo njihove, no činjenica je da će to sranje od sječe proći i da će se mehanizacija povući, a onda ćemo 10 ili 20 godina uživati u tim stazama. Danas je bilo blatno kao u svinjcu (ako uopće znate kako je u svinjcu). 🙂

Video zapis je tu da malčice dočara situaciju na terenu. Jedna trećinu pohoda je padala kiša pa nisam puno snimao iako je fotić vodootporan. Morao sam se malo ljudikati i glumiti domaćina, a ne samo fotkati i gnjaviti okom objektiva.

Odradili smo 20 km što se lijepo vidi na 3d relive i solidno se proveli. Sjećate se bili smo tri ili četiri puta na Mečeku i svaki put upali u blato do koljena, ako ne i dublje. 🙂 Sada je došao dan da im vratimo milo za drago. 😉 Ma nije nam to bila namjera, ali je tako ispalo.

Svoj dolazak su najavili i neki trkači, no zbog nestabilnih ciklona iznad balkanskog poluotoka – svi odlučiše vrijeme provesti u toplini doma svoga ili na nekim alternativnim aktivnostima.

Mislim da bi svima bilo bolje na Papuku. No, što je tu je – ima dana za hodanja…

Lijep pozdrav na sve strane Papuka i Drave. Vidimo se…

Szép üdvözlet a Papuk és a Dráva mindkét oldalán. Szia! (Google translate)

Miša Nicinger

Fotke je priložio i Robi…

Internet je naše igralište - midnel.hr