Ljudi u magli

21.05.2017.

Današnju je turu zamislio i vrlo uspješno predvodio šaponja Dražen, potpomognut nježnom i brižnom šapicom Marom, koja ga je cijelim putem bodrila, snažila, mazila i pazila.

Ukratko, ekipa u sastavu: Ivica, Miša, Dražen & Marija, Ivana i Maja, okupila se na Međi kako bi odradili pohod po stjenjacima Krndije.

Zanimljivo je spomenuti kako se temperatura na startu kretala oko +10°C, iako je termostat u autu pokazivao +12. Naime, bilo je vjetra koji je dodatno spuštao temperaturu pa je osjećaj bio brr, brr i povremeno grr grr. 😉

Srećom, Šapice imaju iskustva i svu potrebnu opremu, pa smo navukli: gaćarone umjesto tangi, duge hlače umjesto kratkih, jakne umjesto majica, marame umjesto golih ćela i hrabro krenuli u osvajanje poznatih & manje poznatih dijelova Krndije ili da budemo precizni: Međa > Petrov vrh > Topličko brdo > Sokoline > Rustine > Duzluk > Jezero Orah > kamenolom Hercegovac > Zidić > Sibovac > Dedov nos > Međa. Sve skupa oko 18km. Nije loše. Dapače. 🙂

Naslov priče smislio je Dražen i snimio gomilu fotki, a s obzirom da moja malenkst danas nije imala dvostruke goste kao u prošlu nedjelju – priprema foto i video materijala uspješno je odrađena do 22 sata i upravo pišem ove retke.

Planina nas je kao  uvijek do sada iznenadila ali i na mnogo načina nagradila. Unatoč naporima do samoga kraja se održao visok moral i dobro raspoloženje, a tko to može platiti!?

Iako su danas mnogi opravdano odsutni ima i onih koji su iz nekog razloga prestali dolaziti i jako nam nedostaju. O da…

Ako vam je krivo što niste došli, i treba vam biti. Nadam se da ćete smoći snage i pronaći razlog za pojavljivanje na startnoj crti kako bi u znoju crvenih i vazda nasmijanih lica pročistili pluća i krvne žile, družili se i osjetili sve blagodati planine.

U zdravom umu zdrava muskulatura i neka živi živi rad, inače ćemo uskoro hodati po Irskoj i Njemačkoj.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr