Kratko ali slatko

11.02.2018.

Ova je 16 km “kratka ali slatka” ruta odrađena s lakoćom i u cijelosti kako smo i najavili nekoliko dana prije: Velika > Šulerova staza > Nevoljaš (740 m/nv) > Talijanski jarak > Jankovac (475 m/nv) > Jezerce (560 m/nv) > Šumarski fakultet > Velika.

Kratko al’ slatko

Baš je tako o bilo… 29 šapica je na današnju avanturu krenulo iz Velike, točnije zaputili smo se od PD Lapjak, pa preko Šulerove staze prema Nevoljašu i Jankovcu, a zatim se preko Jezerca spustili do Šumarskog fakulteta i nazad u Veliku.

Dan je bio prohladan ali nas to nije omelo da uživamo u predivnom krajoliku. Na višim obroncima dočekalo nas je nešto više snijega što nam je omogućilo grudanje ili izradu snjegovića ali nitko se nije u to upustio… sram nas bilo! 🙂

Samo su se poneki pojedinici malo više razigrali i valjali u snijegu. Na spustu ka Jankovcu pretekla nas je teta čuvarica Parka Prirode Papuk te smo bili lijepo zamoljeni da smo dužni platiti ulaznicu za Park Prirode iako samo prolazimo kroz njega… Iako ne baš presretni poslušali smo ovdašnje vlasti te donirali naše novčeke u kasu Parka Prirode.

Iako nemamo apsolutno nikakve koristi od toga, no što se mora – mora se. Pomalo revoltirani tom odlukom nakon okrijepe krećemo natrag ali, na našu sreću, ne istim putem.

Zafrkancije je bilo cijelim putem, a mnogi su se i zagrijali pri povratku toliko da su skidali jakne… a mogli su i nešto više. Bilo je tu razno-raznih naslikavanja, snimanja videozapisa, a neki su čak i voljno sudjelovali… 😉

Kako svemu tako i današnjoj pomalo snježnoj avanturi dođe kraj, a tko nam se nije pridružio može samo požaliti jer nam je bilo predivnoooo.

Treba i naglasiti da su naše tri šapice (Jasna, Ivan i Miša) jučer sudjelovale na Neptun Trailu i istrčale 21 km. Unatoč umoru svi se pojaviše na startnoj liniji.

Pri kraju pohoda susreli smo “Draženove penjače” i skupinu potencijalno novih šapica…

Marija Bešlić

S obzirom da ja nisam super čovjek, poput našeg Ivana koji bi sutra mogao trčati maraton, koristim prigodu da se zahvaljujem svima na ugodnom druženju i suradnji tijekom nastajanja ovih multimedijalnih zapisa i brzinski se odjavim (idem spavati). 🙂

Nadam se da će nove i ne tako nove šapice (Marijan, Slavica, Željko, Tanja,…) ponovno doći na startnu crtu kako bismo se oznojili i podružili. A bilo bi lijepo opet vidjeti Miroslava, Maju, Krunu. Dakako Draženove penjače i sve vas što nas redovito čitate, lajkate i ne pojavljujete se. 🙁

Dođite…

Miša Nicinger

Fotke je priložila i Marija…

 

 

Internet je naše igralište - midnel.hr