Džankovac 10kn

Datum: 18.11.2018. godine
Vrijeme: 09:00 - 15:00 sati

Šapice do kraja 2018. godine uobičajenim aktivnostima proslavljaju svoj 10. rođendan i ispunjavaju želje članovima i vodičima. Ovo je treći po redu rođendanski pohod po želji Šaponje Tomislava. Ne zaboravite, i vi možete biti planinar, trkač, vodič, šapica. Dovoljno je da mi se umilite i date doprinos svojim dolaskom na startnu crtu. 🙂

Mjesto sastanka: Jankovac (10kn)

Ruta: Jankovac > Češljakovački Vis > Planinarska kuća Trišnjica > Tisovačka kosa > Tisovac > Kamenolom Tisica > Šumarski fakultet > Jankovac.

Težina pohoda: planinarima osrednje, a početnicima malo teže…

Trajanje pohoda: ~5 sati sa sve stankama, kavama, gablecima i ručkovima…

Sve to po uzoru na priču pod nazivom “Tisovačka kosa” ali bez visibaba. Tko zna možda nam opet dođu svi koji nedostaju na fotki (Vesna, Miloš, Liljana, Damir,…)

Podsjetimo se: Za pripadnost šapicama nije dosta imati drveni medaljon! To nije stil života, razmišljanja, ponašanja. Mi nismo sekta! Šapice su i dalje mala neformalna planinarska nakupina u kojoj vlada sloga i drugarstvo. Sve što trebate je povremeno doći na zajedničke aktivnosti, sudjelovati u hodnjama, trčanju, razgovoru, naslikavanju, učiti od starijih i iskusnijih (prije svega po planinarskom stažu) i nesebično obavljati transfer znanja mlađima i onima koji tek dolaze. Istovremeno stalno treba povećavati brojnost članova, jer ljudi i od nas odlaze (starost, zdravlje, brak, djeca, promjena aktivnosti). Šapice su nastale kao produkt zamora u planinarskim društvima koja su kruta i gdje je samovolja pojedinaca velika (a ego je velik poput Himalaje), jer tamo se puno priča, malo hoda, a članski novac se troši na interese onih na vrhu piramide. Šapice su malena alternativa svim lošim pojavama i vrijedni su pripadnici raznih udruga (pa tako i HPD-ova), plaćaju članarinu, daju svoj doprinos kako žele, mogu i umiju. To nema nikakve veze sa Šapicama. Nama nije potrebno društvo, članarine i zahvalnice da bismo širili dobre vibracije, čuvali okoliš i uživali u prirodnim ljepotama: Psunja, Papuka i Krndije. Planininari i trekeri su ljubitelji prirodnih ljepota, a ostali su tek eksploatatori, kolonijalisti i krvopije.

Svi ste pozvani. Tko želi nek’ dođe, tko ne želi – neka prođe…

Internet je naše igralište - midnel.hr