Draženova tura

10.09.2017.

Dražen je danas predvidio i uspješno realizirao jednu ne baš laganu turu od približno 25km: Jankovac > Potok Kovačica > Partizansko groblje > Greben Sokoline > Ivacka glava – Orahove vode > Mališćak > Turjak > Stari grad Velika > Tauberove stijene > Lapjak > Šulerova staza > Duboka > Jezerce > Žene 10min > Jankovac. 

Na startu se pojavilo preko nekoliko šapica: Ana (Slavonski Brod), Dražen i Domagoj (Osijek), Dražen (Požega), Tomislav (Donji Miholjac) i moja malenkost (Slatina).

U konačnici smo se na Lapjaku (silom prilike) podijelili na dvije skupine: 1. i 2. 🙂

Prva je grupa, u sastavu: dva Dražena i jedan Domagoj odradila je ono što je i najavljeno, a druga (Ana, Tomislav i Miša) je iz opravdanih razloga odlučila hodati kraćim putem, te smo sa Lapjaka produžili na Nevoljaš, Majerove livade, Talijanski jarak i Jankovac…

Iz pouzdanih izvora saznajemo da su Papukom skitale još neke Šapice iz Požege: Indira i njezino jato, Kruno & Maja… A prije samog pohoda smo imali čast pozdraviti legendarnog Papa Štrumfa (Miro Mesić) u pratnji prve štrumf dame (Anita Mesić). 

Vidimo se ponovno u znoju i sa smiješkom na licu. 🙂 Imam gomilu posla i nikako se ne mogu skoncentrirati na pisanja priča…

Fujifilm XP 120 radi izvrsno, no ima jednu manu. Naime, može okinuti samo jednu sliku na tajmeru, a ne tri u nizu kao stari Canon. Šmrc, suze ronim… Da, i zbog toga je bila tužna cijela ekipa, ma pretužna… 😉 I zvuk je nešto šupljikav (fale mu pojedine frekvencije) zbog ugrađene zaštite mikrofona od vode… No to je podnošljivo. Sve u svemu – fotić za 5. 

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr