Blueberry tura

10.07.2016.

20160710_krndija_tekst

Baš kako je i najavljeno, uspješno smo odradili “Blueberry turu” na koju se odazvalo preko nekoliko planinarki iz Feričanaca: Mira & Vera, iz Osijeka: Sena, iz Slatine: Vesna & Jasna, i dakako niže potpisani tj. Ja glavom i bradom.

Osim branja borovnica na Kapavcu, obrali smo i nešto malo stolisnika, arnike i kantariona. Dakako, to nije sve. Prolazili smo pokraj brojnih poznatih i manje poznatih ljekovitih trava poput matičnjaka, koprive, metne.

Mira, a posebno Vera se pokazala kao izvrsni poznavatelj ljekovitog bilja, i nazivlja, čak i na Latinskom. O da… Nažalost nisam uspio popamtiti imena niti izgled svih tih biljaka, no po privi put sam nabrao malo arnike. Nadam se ponovnom susretu i zajedničkom znojenju tj. lutanju Papukom & Krndijom, sa ovim iznimnim curama iz Feričanaca. Ako ništa drugo da im pokrademo malo znanja i dođemo do boljeg imanja. 😉

Ukratko ekipa je odradila iznimno koristan i relaksirajući pohod sa elementima zabave, edukacije, pjevalo se i umalo plesalo, a šale i doskočice te različiti poučci iz svih sfera života, jednostavno su iskakali na svakom koraku. Pa tko to može platiti!? 🙂

Mala ali odabrana skupina i iznimno dobro raspoložena ekipa, bila bi i bolja da nam se Mira iz Orahovice nije zadnji čas razboljela. S druge strane zbog zadobivenih ozljeda izostali su Dražen & Marija, kao i Domagoj & Martina. Neki su imali goste, neki su na moru i tako… Svim bolesnima i ozlijeđenima želimo brzo oporavak i povratak na staze što život znače.

I da skratim, po povratku na Među, dio zagriženih planinara nastavio je do Petrovog vrha odakle smo odlučili isprobati alternativni pravac do Manastira sv. Nikola i dakako došli do kraja stare i slabo markirane staze, pa smo lijepo potražili pomoć Endomonda i OruxMaps programa. 🙂

Znam, znam… a možda i ne znam. No koga briga! Kako bi inače vidjeli onu prekrasnu kuksu i napili se hladne vode na izvoru.

Sve u svemu mi smo bili, lijepo se družili i nabrali par kilograma borovnice. A vi? Kako ste se vi zabavili? Uvjeren sam da biste sa nama uživali više, a vaše nogice, guzice, pluća i srculenca bi vam na tome bila beskrajno zahvalna.

Do novog susreta sa vama, doviđenja i molim vas zadržite osmijeh na licu jer tako je lijepo biti sretan.

Miša Nicinger

 

 

Internet je naše igralište - midnel.hr