Zorkova družina

Foto: Nina

Foto: Nina

30.03.2014.

Današnji pohod po bespućima Krndije upriličili su naši sjeveroistočni susjedi iz HPD Orahovica sa gosn. Zorkom Štajnerom na čelu. Što reći osim da dečki osim poznavanja planine imaju dara za ovakove manifestacije tj. “šetnje” po nebeskim visinama.

Pohod je podijeljen na dva dijametralno suprotna dijela – prvi u kojem su ubili boga u nama i drugi u kojem smo naprosto lebdjeli od lakoće.

Isprava smo se samo penjali, pa smo išli prema gore, onda je krenuo pravi uspon, zatim malo hodanja u visine, potom je krenulo uzdizanje i u konačnici veranje na sam vrh. Sve u svemu dobro su nas izmučili, da bi poslije ručka sve krenulo nizbrdo – u punom smislu te riječi.

Bio je to izvrstan pohod sa ISPO elementima koji se u mnogo čemu razlikovao od uobičajenih putešestvija Šapica.

Domaćini su u svakom trenutku bili na visini zadatka, ne samo zbog nadmorske visine, a njihovo lokalno gorje poput kokosovog oraha na kome su gosti iz: Osijeka, Požege, Našica, Alilovca, Jakšića i Slatine trebali, ali ne i slomili zube.

Ostaje mi samo konstatirati kako Krndija nije samo lijepa – ona je sposobna svakog zaljubljenika u planine zacrvenjeti, zadihati i dobro oznojiti, baš kao u parnom kupatilu.

Pohod k’o pohod, što da se priča, parada nogu i žestokog pića.

No unatoč svemu imali smo čast hodati ponovno sa gosn. Griblom, sa Robertom koji je sve odradio sa lakoćom, sa Dejanom, čak dva Davora (OS & PŽ), Cigom, Miroslavom i mnogim drugima koje nisam niti pitao za ime jer tko zna hoćemo li ponovno hodati skupa…

Pohod su osiguravali i pripadnici GSS-a iz stanice Orahovica (Ivona i Želja) koji su osim stalne budnosti na pojedinim dionicama postavili užad i gelendere za lakše svladavanje prepreka.

Nadam se da će fotke i video zapis popuniti prazninu u mojim riječima, a odsutnim Šapicama dati snage za pojavljivanje na startnoj crti u nadolazećim danima sunca (sunday).

Kad se već niste javili za pisanje priče, barem napišite kakav zgodan ili informativan komentar. Znate ono – kako ste doživjeli pohod, gdje ste bili, što ste vidjeli, koga ste upoznali i tako to…

Do novog znojnog susreta sa vama ostajte mi dobro.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr