Žene svakih 10. minuta

09.10.2016.

20161009_papuk_tekst

S obzirom da se Cigo oduševio najavom ture pod nazivom “S(k)okoline” evo teksta u originalu: “Slatinski Drenovac (škrip-škrip) > Greben Sokoline (hip-hop) > Ivačka glava (puf-puf) > Stari šumarski put (haj-ho) > Koprivnato brdo (jebem ti Mišino brdo) > Anđina Koliba (bla-bla) > Nevoljaš (tra-la-la) > Jezerce (fiju-briju) > Žene 10 min. (volim, volim žene, ali one malo manje vole mene…) > Jankovac (čaj-kavica) > Stari drum (brum-brum) > Stari grad Klak (auuuu…) > Slatinski Drenovac (pusa-ćao).”

Nažalost, u povratku sa Ivačke glave smo se malčice zapričali i promašili skretanje za moje tj. Koprivnato brdo. 🙁 Tuga u Draženovim i mojim očima je bila pregolema. 🙂 A opet, i s obzirom da bi vjerojatno samo Dražen, Tomislav i ja išli gore – to i nije tako strašno. Drugi put ćemo se popeti dva puta, ako treba! 😉

Unatoč našoj ogromnoj snazi, čeličnoj volji i opakoj izdržljivosti, današnji dan će ostati upamćen po čak nekoliko iznimnih žena! Kao prvo Jasna! Ona ne samo da je 97,5% vremena bila na čelu kolone, već nas je nekoliko puta ostavila daleko iza sebe, a s njom Vesna i Marina! A zatim tu su naša Mara, Daria i Tihomira! Mara je napravila izvrsne kolače, Daria je već sada spremna za Himalaju, a Tihomira će po svemu sudeći – Papuk pregaziti uzduž i poprijeko, i popuniti svoju SPP-ovsku knjižici za najviše dva do tri dana. 🙂

Nema što dodati osim “Cure svaka čast” – najbolje ste!

To da moj referntni Endomondo – laže i dodaje kilometre, e pa to i vrapci znaju, no ima onih ih koji znato više i od mog. 🙂 Unatoč preuveličavanju od cca 10 – 15%, Šapice su odradile preko 20 kilometara i iznimno se dobro zabavile. Pa za treba više!?

Pročistili smo filtre zraka i usisne grane, prodžarali auspuhe, podmazali sve važnije sustave, opteretili uljne pumpe do maksimuma, no dihtunzi su izrdržali, a potrošnje je bila u dozvoljenim okvirima, pri čemu niti jedan motor nije prokuhao. 🙂

Sa početnih +8°C završili smo na +15°C, bez kapi kiše, vjetra, blata i drugih iznenađenja. Na Ivačkoj glavi (912m/nv) je bilo hladnjikavo, termometar je pokazivao 7,5°C, a bilo je i malo sklisko na usponu i spustu, no sve u svemu jako lijepo. Naša je omiljena planina danas bila domaćin brojnim planinarima iz Zagorja, Zagreba i cijele Slavonije.

Od šapica se na startnoj crti pojavilo 7 kom (6 stalnih i 1 povratnica) plus 2 potencijalne. O da… Uzele su unikatne i prekrasne drvene bedževe načinjene od prirodnih materijala i sa puno ljubavi (hvalite me usta) i obećale doći još koji pun na zajedničko znojenje. Ako im je vjerovati, to da će opet doći – bilo nas je 9 (devet): Jasna, Vesna, Marina, Dražen, Marija, Daria, Tihomira, Tomislav i niže potpisani.

Bili smo svugdje, vidjeli svašta, čak smo i stari grad Klak posjetili, istina ne baš svi… No jedan od većih uspjeha i taj da smo poslije duuugooo vremena popili cugu na Jankovcu. Malo divanili, ljenčarili, sunčali se, protezali i razgibavali.

Do novog susreta sa vama ostajte mi dobri, veseli i rumeni, neka vas prati: šum lišća, cvrkut ptica, žubor potoka i moj glas koji govori, dođite na Papuku je spas.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr