Zadnja prvoga 2016.

31.01.2016.

20160131_zadnji_prvoga_mala

Da su domaćini iz HPD Đurđenovac dobri i sposobni više od svega govori odaziv planinara koji je iz godine u godinu – sve veći i veći.

Na startnoj crti u Gazijama gužva i prometni kaos. Prekobrojni automobili, autobusi i kombi vozila, samo još Taxi služba i famozni Uber nedostaje. 🙂

Od naših se okupilo nešto malo Osječana, Orahovčana, Slatinčana i Virovitičana: Ivan, Jasna, Vlasta, Mira, Vesna, Darko, Marina i moja malenkost. Što se drugih planinara tiče sve sami Slavonci. Ovoga puta bez planinara iz zemalja regije.

Pohod nezahtjevan, kiša povremeno malo cmolji, grah se kuha, a mi štrumfamo okolo naokolo u potrazi za znojem koji nikako da poteče. Vodič je odlučio da sve radimo polako i laganini (čitaj u ritmu tantre). Ako tako nastavi ima svi da se ulijenimo i zaspimo na slijedećem pohodu.

A već je najavljena laganica za slijedeći tjedan, a tjedan iza toga idemo zapravo planinariti jer pohod smišljam ja. Ukatko, bit će znoja i kilometara bez broja. Tko ne vjeruje nek’ se nacrta. 🙂

Vidjeli smo neke živuljke, ali nećemo reći koje i gdje, jer su lovci odvratni i ubijaju jadnu divljač. Bitno je spomenuti da su krenule visibabe, jaglaci i srijemuš. Uskoro će biti svega u izobilju (za oči, dušu i želudac).

Bili smo na Kvržici i Razbijenom kolu, ali Petrov vrh osvojili nismo. Sve skupa niti 13 km. 🙁 Pravi poznavatelji bi rekli “Šapice, pa kako vas nije stid i sramota?”, a ja odgovaram uskoro će skupština pa ćemo glasovanjem eliminirati neprijatelje zdravlja i krvožilnog sustava. Ako treba (a trebati će) – biti će diktatura i pojačana fiskultura. 😉

Požeški ogranak Šapica, jučer je hodao po Dilj gori, ostatak Osječana se odmarao od svega, dio Slatinčana se skitao po Zagrebu, no vratila nam se Vesna, a to nije mala stvar.

Sve u svemu, mi smo bili, slabo smo se umorili (osim Darka koji je nosio 20-ak težak ranac), ali smo se dobro proveli, najeli, družili, odmorili se od računala, ustajalog zraka i visokog tlaka.

Lijep pozdrav na sve strane Slavonije tj. Papuka i Krndije, a vi što sjedite ispred ekrana, da vi – gledajte da se malo i uživo sretnemo. Ako ne prije, onda barem na Papučkim jaglacima, a ja odoh istrčati 10km.

Miša Nicinger

* * *

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište – midnel.hr

* * *

Internet je naše igralište - midnel.hr