Vruće hlačice na Turjaku

14.08.2016.

20160814_papuk_tekst

Iako je tura inicijalno uključivala i najljepše mjesto na Papuku (Zen klupica), zbog kašnjenja u polasku: slatinski ogranak 10 minuta i brodski 30 minuta ccc, ccc, ti Brođani s njima uvijek neki problemi 😉 i silnog pregrijavanja tijekom uspona na Turjak – odustali smo od nauma.

Jednostavno nismo imali dovoljno vremena, a možda bi nam i snage ponestalo, za odraditi sve što smo si zacrtali, pa smo to ostavili za neki drugi put.

Na startnoj crti se okupio nemali broj planinara iz: Osijeka, Slavonskog Broda, Kutjeva, Našica, Požege, Jakšića i Slatine.

Brojno stanje 17 znojnih, nasmijanih i dobro raspoloženih planinara koji sebe nazivaju ili se žele Šapicama zvati. 🙂

Istina na trenutke nas je bili i preko dvadeset, ali su u konačnici Jadranka & Bojan iz priče Češljakovački kolač svojih nekoliko gošći iz Zagreba odveli u skraćenu šetnju. Sram ih može biti. 😉 Vinko im to nikada oprostiti neće, jer Zagrepčanke uopće nisu bile loše, dapače. 🙂

Našu malu planinarsku nakupinu danas su tvorili: Jasna & Ivan, Marina & Bruno, Damir (bez Ljiljane), Dobrila, Božana, Dubravka, Martina & Domagoj i kum Boris (bez kume), Vesna, Vinko, Predrag, Miroslav, Jasna i niže potpisani. Nije loše! Niti malo… 😉

Video krije neke zanimljive momente, npr. Ivan priča besede, a neki su sudionici iznimno lijepi i rumeni, čak crveni. 🙂

Zbog velikog broja sudionika, u fotogaleriji ima znatno više simaptičnih likova, nauštrb fotki cvijeća, gljiva, insekata, srca i sličnih zanimljivosti.

Odradili smo u najboljem slučaju skoro 21km, a u najgorem blizu 18km. Kao i uvijek imamo puno različitih GPS uređaja i svi: lažu, mažu i kradu. Svaki na svoj način, a ponositi vlasnici istih tvrde da je baš njihov komad hardvera točan i ispravan. 🙂

Moj (referentni) endomondo kaže 20,8km a ostali nek’ crknu. 🙂 Evo čak prilažem i GPX trag u zip formatu.

Ako netko zahvaljujući ovoj priči i audio video materijalima odluči doći na zajedničke znojne susrete, naša je misija kompletirana i više no uspješno odrađena. Nedostajala nam je prije svega Sena, Dražen & Marija, zatim naša uvijek dobro raspoložena Mira, simpatična Virovitičanka slatinskih korijena Marina i mnogi drugi koji nam se često ili povremeno pridruže.

Ostajte mi i dalje lijepi i povazdan nasmijani. Vidimo se na kakvom zgodnom vrhu, da životu damo svrhu.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr