Vlasta Lončarić 2. na Papučkom ceneru

20151129_papucki_cener_2015_ivan_loncaric_mala29.11.2015.

Na utrci “Papučki cener 2015”, koja se trči od Velike od Anđine barake (10 km) u spomen na jedanaest poginulih hrvatskih branitelja 1991. godine, među brojnim natjecateljima danas su sudjelovali Vlasta, Jasna i Velimir, a nakon dugo vremena sreli smo i Darka Dolovskog, koji je nekada s nama planinario (a danas je obećao da će se ponovo priključiti).

Sunčano vrijeme je privuklo zavidan broj natjecatelja (iako ne znam službenu brojku, meni se čini oko 50-tak) manje-više vrsnih sportaša – atletičara i ljubitelja prirode.

Staza za trčanje je u drugoj polovini bila pod snijegom, tako da je to dodatno otežavalo trčanje, posebno na većim usponima.

Na kraju, na naše veliko iznenađenje, Vlasta je bila 2. u ženskoj konkurenciji (vrijeme cca 1 sat i 1 minuta, službeni rezultati još nisu vidljivi pa ne znam točno vrijeme).

Tom prigodom sam se sjetio jutrošnjih Jasninih riječi, koje su otprilike glasile: “Samo ju treba pustiti da šiba naprijed, ona može biti čak prva ili druga“. 🙂

Evo, Vlastina prva medalja i prvi pehar za trčanje.

Velimir je jučer bio na Papuk – trek & trail utrci (30-tak km) tako da je danas došao odraditi trening, dok je Darku za nijansu izbjeglo 3. mjesto (kaže da su mu patike loše “hvatale” snijeg na drugom dijelu staze).

Više o samoj utrci možete pročitati na facebook stranici Papučkog cenera.

Ivan Lončarić

Internet je naše igralište - midnel.hr