Vinkovački polumaraton 2022.

08.10.2022.

Moja prva utrka u Vinkovcima, možda i prvi kontakt uopće sa ovim gradom. Dolazim odraditi lagani trening dužine nekim sporijim tempom, ali nije tako bilo. Osoba koja je trebala trčati samnom je forsirala (da M, rekao sam ti i hvala ti) 🙂 i završila na sedmom kilometru, a ja nastavio i oborio sve što se moglo oboriti (10 km, 15 km, 21 km). Zadovoljan sam. Organizacija – TOP, staza, DJ, okrijepe jedino to malo trčanje sa autima i oko njih ali dobro, slijedeće godine će biti bolje. Sve u svemu moja preporuka (ako je itko uopće treba) je da nitko neće požaliti ako dođe u Vinkovce. – napisao je Danilo Cimbaljević.

Prvu reportažu i dakako sudjelovanje na utrci od 21 km,  odrađujem na 1. Vinkovačkom polumaratonu prije tri godine, a onda je uslijedila Corona kriza i virtualne utrke, pa se dogodilo preklapanje sa Popišanac trail-om u Slatini, da bi tek ove 2022. godine, prihvatio “last minute” poziv domaćina i ponovno trčao u Vinkovcima, tom lijepom gradu na Bosutu i jednom od najstarijih gradova u Europi.

Ove godine su organizatori iz Fitenss kluba IN-SPECTOR osmislili novu i zanimljivu kružnu stazu ukupne duljine 7 km, pa smo mi na 21 km kružili tri puta, a sudionici na utrci građana 7 km i štafeti 3 x 7 km po jedan krug. Po meni, jako dobro osmišljeno i nimalo dosadno. U odnosu na 2019. godinu, sve manjkavosti su popravljene, jedino je DJ bio malo preglasan, tako da sve nas željne razgovora, sada boli grlo od nadvikivanja. 🙂 Ukratko dajem visoku ocjenu za doček, organizaciju, volontere, fotografe, mjerenje vremena, personalizirane plastične brojeve, dobru stazu, lijepe medalje… Ma sve! OK auti su bili povremeno naporni, ali i mi smo njima bila veliki problem. No, nije bilo ispada i galame kakve smo viđali u Osijeku, nego miran suživot.

Ovim putem čestitam najbržim natjecateljima na jako dobrim rezultatima, i zahvaljujem dečkima i curama koje sam intervjuirao prije i tijekom trčanja: Tin, Iva, Dunja, Ena, Tomislav,…  Lijep pozdrav na sve strane lijepe naše. Vidimo se dragi moji i nemojte štogod zamjeriri, jer trčati i snimati se mora.

Miša Nicinger

Rezultati: https://www.stoperica.hr/natjecanje/vinkovci-half-marathon-2022/79

* * *

Ako trebate: webshop, web hosting, vlastiti server ili dizajn web prezentacije – pišite na info@midnel.hr i zatražite ponudu, jer Internet je naše igralište – https://midnel.hr

 

Internet je naše igralište - midnel.hr