Uskršnja Snježavka

04.04.2021.

Taman u idealno doba jutra, u 10:00 sati, na Međi se sastala naša peteročlana skupina uskrslih planinara i razigrana pesica Gita kako bi podno vrha Kapavca – sporo trčkarali i tražili luk koji je sakrio zeko. Al’ ovaj put, medvjeđi luk nam se sam otkrio u svojoj punoj snazi, divan, velik, mirisan i lijep (dosta epiteta) spreman da u nadolazećim danima pusti visoko svoje krasne bijele cvjetne glavice i uljepša padine brdovite Krndije.

Sa bla-bla strane danas se preturalo i po uobičajenim sve samo (ne)ozbiljnim temama, te je bilo tu i pokušaja pričanja viceva, ali nekih drugih spoznaja kako pare i velike sise ne znače nužno sreću u život onih koji ih imaju. 🙂

Dobili smo i mi svojih 5 minuta na planini, pa sad provodimo influence. S vodičke strane meni je izlet bio zanimljiv jer dobih uvid u još neke druge drage rute čija krajnja ishodišta srce u mislima pohodi. Samo još nedostaje sunce da nas obraduje u nadolazećim planinarskim nedjeljama. Plan je danas bio ponoviti rutu od prošlog vikenda, al taman oko 14 sati po povratku na Među iznenadila nas je prava snježna mećava.

Kako se vremenska prognoza poigrala s nama, našeg organizatora smo tužni napustili prvenstveno zbog Falsche Kleidung-a (kriva obleka) i nastavili dalje iz topline auta uživati u pogledu na snijegom okupanu Krndiju. Naravno… ovaj varljivi dan iznenadio nas je na diljskoj strani brdašaca gdje je na brđanskim selima veselo sijalo sunce i njihale se grane voćaka prepune cvijeća. Al’ nedovoljno da bi diljarili… Stoga nek’ nam je svima sretna ova uskrsna nedjelja.

Mina Marina Barić

Luk na kuk

Običaj je da onaj tko piše reportažu bira naslov priče, ali mi je ova fraza iz najave pohoda prirasla k srcu i ne želim je prepustiti zaboravu. 🙂 Odlučio sam iskoristiti vlasnička prava i napisati par rečenica, čisto da mi ta floskula ne propadne. 🙂 Grupno smo odradili jedan stijenjak i posjetili Kapavac, i nabrali srijemuš, a zatim sam solo odradio Petrov vrh i spust do Manastira sv. Nikola, pa nazad do Međe. Sve što bi vas moglo zanimati u svezi današnjeg dana potražite u video zapisu i galeriji fotografija. Sretan Uskrs i svako dobro dragi moji.

Miša Nicinger

P.S.
Dok se vi zabavljate, ja odoh izrezati 6 kg medvjeđeg luka, na sitne komadiće i pripremiti ga za dehidraciju. Ukratko, užasan posao i miomiris koji štipa za oči. 🙁 Da, da, znam da vam se jako sviđa Mišin gurmanski začin. Ali put do njega uistinu nije lagan…

Internet je naše igralište - midnel.hr