Uskrsni pohod ili dan poslije

09.04.2012.

Kvalitetno iskorišten ponedjeljak…

Šest laganih nogica se uputilo putem istraživačke avanture, a sve zbog jednog jajeta ali ne bilo kakvog jajeta. Igra se zove ”zavrti jaje”… e da, mi smo ga zavrtili i gle gdje nas je odvelo.

Igra počinje u Slatini, a jaje nas usmjerava prema Papuku, pa evo putem srećemo fazana kako čuva svoje koke, a možda i jaja (sigurno je čuo za igru ”zavrti jaje”).

Prva zadaća nam je bila pronaći jednu špilju u kojoj sam bila prije par godina, ali sam je htjela podijeliti sa ostalima te na opće iznenađenje pronašli smo tri komada.

U Jančikinu špilju smo ušli i malo je ispregledali i pofotkali. Slomljenog štapa, krenuli smo dalje preko livada od srijemuša prema partizanskom… kratko smo odahnuli i lagano se uputili prema Ivačkoj.

Ledeni vjetar na Ivačkoj nas je brzo potjerao te smo se kratko pofotkali i sakrili u zavjetrinu jer je vrijeme ručka. 🙂

I tako, dok smo bili u akciji, eto nam gosta Željko (Brzi Gonzales) nam je ukratko ispričao svoju rutu i u tren oka nestao sa vidika…

Siti i napiti opet vrtimo jaje i ono kaže: “Idite putem Orahovih voda”… Na pol’ puta srećemo naše prijatelje: Cigu, Ružu, Željka, Lojzu i Davora Os…

Zbunjeni ekipom koja hoda po markacijama zaboravili na grupno fotkanje te oni nastave putem Jankovca, a mi na Mališčak.

Ma nije nam se išlo gore ali i dalje igramo igru ”zavrti jaje” pa se moramo držati pravila. I naravno na Mališčaku smo dobili par šamara od ledenog vjetra ali smo izdržali zato što je Mirjani bilo prvi put. 🙂

Kratki odmor… fotkanje… pa nazad… hrabro, bez markacija, free style… koji nas je vodio malo uzbrdo, malo nizbrdo, pa opet ponovi postupak radnje i misleći već da smo izgubljeni sjetili se odigrati završni krug igre ”zavrti jaje”.

Zato što jaje ne laže i gle čuda nakon nekog vremena već smo bili na Jankovcu ispijajući kavu sa zadnjim zrakama sunca.

Happy end!

Priča i fotke:
Nikolina Tomić

[ad#vijesti]

Internet je naše igralište - midnel.hr