Tomin 1. rođendan

27.08.2017.

Šapice se danas nisu samo dobro oznojile – malo smo se i počastili. O da… Naš je maneken Tomislav (poznat i kao mačak Tom) proslavio svoj 1. rođendan u Turbo de Luxe poznatoj planinarskoj nakupini. 🙂

Kako je i predviđeno Šapice se okupljaju u Kutjevu i poslije samo nekoliko minuta hitamo put Mlake, Lipe, Roginog kamena i ostalih čudesa na Krndiji. Dobro, dobro, od čudesa nismo vidjeli ni “č” ali smo se zato dobro umorili, preznojili i zabavili. A neki su se i izboli, izgrebali, izgulili…

Odradili smo sve skupa oko 17-18km, jer kao što već zacijelo znadete Endomondo laže i krade, a vrlo često pridodaje da ne kažem nadomeće, pa se u GPS trag i vrijeme trajanja pohoda možete pouzdati ali ne i kilometražu tj. duljinu. K’o da su ga muškarci pravili. 😉

Ako vam se pričinjava da su pojedine Šapice danas bile rumene, to nije istina! Bile su crvene. 🙂 Vrućina i u usponi su odradili svoje. Eh. No mi se nismo dali, a niti ćemo, sve dok u nama snage ima. Tako nekako. 

Na startu nas je dočekao poznati fotograf Mirko Cenbauer, rodom iz Donjeg Miholjca, koji za kutjevačke portale snima i fotografira te nam napravio par grupnih fotki (hvala) i dakako predstavnici domaćina (Vinko & Predrag).

Imamo i dva nova lica iz slavonske metropole: Željko & Igor koji imaju stanovita planinarska iskustva, ali po prvi put hodaju sa Šapicama. Dobri su to dečki, dobri… Sada će biti i bolji jer kao što znate Šapice ne primaju makar koga u svoje redove! A ne! Samo i isključivo one koji dođu na startnu crtu i malo se oznoje. 😉 Nadamo se da će opet doći i dovesti kakve snaše. Ne mora nužno iz OS, mogu biti iz Đakova, Valpova, čak i Vukovara. 🙂

Proslava rođendana protekla je mirno i dostojanstveno. Slavljenika nismo vukli za uši da naraste jer ga ionako ima previše (visok, lijep, markantan, vrijedan, ma dečko za poželjeti), a nije se ni tancalo, niti lumpovalo.

Hodali smo, uništavali kolače i kekse i pomalo se naslikavali, barem onil’ko kol’ko nam je tehnika dozvoljavala, jer novi fotić sa kamerom u Full HD rezoluciji uskoro stiže, a onda ste ga nagrabusili… 🙂 Ima da vas snimam i ‘vatam u svim pozama.

Bilo kako bilo, mi smo našu zadaću i obvezu prema: srcu, plućima i mišićima – ispunili, što i vama želimo.

Ostatak priče iskompletirajte sami, zagledavajući i premotavajući audio-video zapis i galeriju fotografija, u kojoj ima nešto slika i od Martine i Igora.

Živi bili i na startu se opet pojavili…

Miša Nicinger

P.S. Zadnje dvije fotke u galeriji stigle su od Mare i Dražena koji su ovog vikenda boravili u Sloveniji i popeli se na 2.558 m/nv o čemu ćemo uskoro objaviti opsežnu reportažu.

 

 

Internet je naše igralište - midnel.hr