Tom, Jerry and Smurfette on the rocks

15.04.2018.

Nažalost, dogovor za ovaj današnji (nedjeljni) pohod smo upriličili u kasne sate, tamo negdje oko 21:30, a najava je objavljena na fejsu tek oko 03:00 sata tj. jutros prije spavanja. Sukladno tome, od potencijalnih pet hodača (Dražen i Matija su rekli – možda dolazimo), na startu se pojavilo samo troje (Tomislav, Ivanka, Miša) od čega dvoje ne baš čestih.

Startali smo sa jezera u Duzluku i ispenjali nešto malo stijenjaka na zelenoj, mirisnoj i raspjevanoj Krndiji, posjetili Kapavac i malo se muvali po dobro znanim stazama i puteljcima, ubrali stručak dva srijemuša koji će tijekom 10 mjeseca poslužiti kao dodatak za vrhunski & turbo ukusan začin od sušenog bilja, koji godinama spravljam od: bio mrkve, bio peršina, bio pastrnjaka i bio medvjeđeg luka. 🙂

U međuvremenu smo vodili tlf. razgovore sa Vinkom i Ivanom, i tri puta se umili na izvoru Iskrica. Jer kako nam reče gospodin na čistoj ekavici – to je siguran način da se oženimo. Udaju naše saputnice nije spominjao. Ahhhh. Ma važno je da se mi oženimo, ona će se već nekako snaći. 😉

Čak mi je palo na pamet da se umijem dva puta po tri puta, znate ono – za svaki slučaj, no to bi značilo: ženidba, rastava, ženidba, a to mi baš i ne odgovara. 🙂

Dan lijep, suh, topao, mirisan i ugodan, iako je bilo i prevrućih momenta tijekom uspona i utrkivanja. No to je već problem termičke izolacije od masnih naslaga i nedostatka klimatizacije (vjetra).

Za to vrijeme su Dražen i Matija odlučili odraditi biciklističku vožnji od nekakvih “tričavih” 91 km, u okolici Osijeka, a mi samo 14 ili 15 km po istočnom Papuku tj. Krndiji.

Znam, znam, nije to baš neka kilometraža, no kada se uzme u obzir koliko dugo 2/3 ekipe nije hodalo, i koliko je 1/3 ekipe prehodala dan prije, bio je to sasvim solidan izlet sa elementima trekinga, traila i povremenog odstupanja sa staze u ISPO maniri. Ne puno, ono 20-30 metara – što je i više no dovoljno da se kližemo, saplićemo, padamo i gubimo vrijeme na probijanje kroz šikaru.

I to bi bilo to dragi naši planinari. Vidimo se u nedjelju, a prije toga ne zaboravite: trčkarati, pedalirati, veslati, plivati, poskakivati… U pauzama između treninga – udijelite pusu ili dvije voljenoj osobi, pomozite joj u svakodnevnim aktivnostima, mazite je okicama, držite je za ruku i volite se.

Miša Nicinger

P.S.
Fotke je priložio i Tomislav Brkić.

 

Internet je naše igralište - midnel.hr