Subota – Petrov vrh, Kapovac i Ružica grad

valetntin_zagarar_petrov_vrh_mala21.06.2014.

Zadovoljan sa jučerašnjim planinarenjem, danas sam išao malo lakšu turu. Opet mi je cilj udariti koji pečat u dnevnik.

Autom dolazim do prijevoja koji označava granicu između Kutjeva i Orahovice i krećem na laganu šetnju do Petrovog vrha.

Nakon petnaestak minuta dolazim do vrha, udaram pečat i ostajem nekoliko minuta da uživam u tišini koja okružuje ovo mjesto. Tek sam čuo poneki avion visoko na nebu. Vraćam se prema prijevoju, prelazim cestu i nastavljam do Kapovca.

Opet lagana šetnja bez većih uzbrdica, samo treba pratiti glavnu cestu. Nakon manje od sat vremena dolazim do vrha Kapovac.

Subota je popodne, vrijeme kad ljudi imaju slobodan dan. Mislio sam da ću sresti nekog planinara, ali nije bilo nikoga pa je vrh bio samo za mene (i za one koji moraju raditi u odašiljaču).

Vrijeme je idealno, toplo, ali uz dosta oblaka pa ni sunce nije puno pržilo. Na vidikovcu pravim pauzu za ručak i nekoliko fotografija. Pogled je odličan, vidi se na skoro svaku stranu svijeta, nešto više-nešto manje. Na putu natrag do auta ipak srećem dvoje usamljenih planinara koji su bili na Starom gradu. Kako mi je auto na prijevoju, tako sam još otišao do vidikovca da vidim u daljini manastir sv. Nikole i Meček u Mađarskoj.

Autom se još odvezoh do jezera tj izletišta Orah i krećem na stazu do Ružica grada. Na samom usponu zaustavlja me jedan mladić i pita da li idem prema Ružici. Na moj potvrdan odgovor, viče: stani, pauza!

Naime, u blizini je bio paintball turnir pa se dečko pobrinuo da me nitko ne bi slučajno pogodio. Odlazim do Ružice, istražujem ruševine nekoliko trenutaka, tražim pečat kojeg ovdje nema, ali priznaje se i slika, i idem natrag prema jezeru.

Paintball turnir je završio pa sam mirno prošao i otišao na hladno pivo u obližnji bistro

Više slika…

Valentin

Internet je naše igralište - midnel.hr