Sovsko jezero by Lončarići

05.05.2013.

loncarici

U nedostatku vremena za današnji najavljeni pohod Šapica na Papuku, Jasna i ja smo odlučili posjetiti Sovsko jezero biciklima. Proučavajući moguće pravce prema jezeru, odlučili smo autom otići do mjesta Kondrić, a zatim biciklima od Kondrića do Sovskog Dola.

Cesta kojom smo vozili spaja Požegu i Đakovo. Mi smo biciklima prošli kroz slijedeća mjesta: Majar, Levanjska Varoš, Slobodna Vlast, Paka te smo u Sovskom Dolu skrenuli prema jezeru. Ukoliko se ne varamo, iza Slobodne Vlasti preko ceste kojom smo se kretali prolazi SPP, dio od jezera Borovik prema Čardaku.

Cesta je raj za bicikliste. Ima nekoliko blagih uspona a promet ostalim vrstama vozila gotovo da i ne postoji (ukupno je za cijelo vrijeme trajanja puta prošlo desetak automobila).

Sovsko jezero (više na http://www.priroda-psz.hr/) je iznimno zanimljiva lokacija. Izvori pitke vode, zelenilo, žabe krekeću i, na žalost, takav prirodni biser je možda ipak previše turistički orijentiran (napravljeni stolovi i klupe, roštilji, prostor za kampiranje).
Cijela avantura je trajala oko 6 sati, tako da smo već oko 2 bili kod kuće.

Nekoliko fotografija u galeriji.

Jasna i Ivan Lončarić

Internet je naše igralište - midnel.hr

4 comments

 • Ivona

  Ohooo!! Pa zato je danas kiša padala – Ivan je poslao priču! Dabogda ti prešlo u naviku, hehehee….

  Priznaj, trenirate malo biciklima, i pripremate se za 19.5. i našu vožnju na2kotača 🙂

 • Ivan

  “Dabogda ti prešlo u naviku, hehehee”
  Samo se nadaj. 🙂
  Vlasta mi je već našla nekoliko pravopisinih grešaka na ovo malo teksta.

 • Miša

  Pusti pravopis… Ovo nije planinarenje već triatlon (auto, bicikl, noge)! 🙂 Lijepo ste vi to odradili u samo 6 sati.

  Ivona i ja smo znali tako otići na Grudnjak koji je bio prepun ptica i raznog raslinja (otkako je ponovno u funkciji ribogojilišta – nije za gledanje ni šetanje).

  Kratko ali slatko. 😉

 • mjesto na fotkama 2 i 3 je prijevoj Križice. Na jug za Čardak oko 1:15 sati ili na sjever prema “vučjim jazbinama” – Paučje – Borovik.
  Dobra tura. Čestitam