Snježna inverzija

20160110_papuk_mala10.01.2016.

Čuda se katkad događaju:

1.) Sa smiješkom na licu i lubenicama – pojavila se naša Virovitičanka (slatinskih korijena) i ludo se zabavljala. 🙂

2.) Što se tiče snijega (jebo njega) e pa njega u našem gorju – uopće nema! Nevjerojatno ali istinito! To je dakako posljedica toplotne inverzije…

Šapice su osim smiješka i dobre volje, na noge navukle: cipeletine, gamaše, tajice i ponijele ogromne količine svekolike opreme, u čemu je prednjačio naš dobri vojnik & HGSS-ovac Darko sa čak 10kg utega u rancu. E jest ljudina, svaka mu čast!

Zahvaljujući vezama (čitaj mitu i korupciji) osigurali smo park-plac, ispred privatne kuće u centru Slatinskog Drenovca i pohitali na greben Sokoline, i to prije nego dođu 2-3 autobusa osječkih planinara. A došlo ih je i više… Vidjeli smo Kutjevčane (Antun), Našičane (Željko), Virovitičane (Mirjana), Osiječane (Majda) i prozborili koju mudru i pametnu.

Nama je ipak najvažnija bila povratnica Marina, koja se prvi put pojavljuje 28.11.2010. godine, u priči pod naslovom “10. memorijalni pohod na Anđinu baraku“.

andjina010

Unatoč dugogodišnjem odsustvu, nisam je uspio animirati na pisanje ove priče. Ne ide mi uvjeravanje kao nekad. 🙁 Stari se… 🙂

Odradili smo blizu 20km po službenom mjeraču (moj endomondo), iako je to nekih 15% više no u stvarnosti, a i prvotni plan smo malo produljili.

Nažalost zbog sveopće okupacije prekobrojnih zaljubljenika u planine – izostalo je cuganje toplih napitaka u Planinarskom domu Jankovac. Pijuckanje stoga ostavljamo za drugi put…

Do novog (znojnog) susreta sa vama doviđenja.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr

3 comments

 • Marina

  Kratka priča, i dovoljna. Onaj početak sa Anđinom kolibom je bio doslovan, jer je i druga ženska osoba imena Anđa.
  A Miša pronađi me i u ranijoj fazi…
  Hvala Svima na društvu!

 • Andrijana

  Marina, baš si me lijepo iznenadila.
  Da, lijepo nam je bilo ali znam da su zbog
  mene svi morali usporavati. Hehe!

 • Vlasta

  Divna ruta, žao mi je što sam propustila Sokoline, molim nešto jednako zanimljivo za nadolazeći vikend 🙂 Darko sigurno si “letio” kada si skinuo ruksak. Pozdrav svima!