Slatki kamen (Heart of Stone)

13.10.2018.

Danas se na startnoj crti u Mijačima pojavilo 20 planinara, od toga većinu čine prekaljene i stalno aktivne šapice iz mađarskog ogranka i čak jedan šaponja iz hrvatskog ogranka tj. ja, a na kraju 20km dugog pohoda (sa sretnim završetkom), svi novopridošli odlučuju platili članarinu i pristupaju u elitne međunarodne planinarske postrojbe. Još jednom su planinari pronašli zajednički jezik i potvrdili da Šapice spajaju ljude (Paws connecting people). Trenutačno imamo članove u: Hrvatskoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Ako ovako nastavimo uskoro se sjedište šapica seli u Mađarsku. 🙂

Robi je iznimno zadovoljan svojom malom istraživačkom avanturom po Zapadanom Papuku i ništa ne bi mijenjao, osim bodljikavih kupina koje su nam povremeno stvaralo značajne probleme. 🙂

A mai kirándulás igazi felfedező túra volt- ahogy terveztem. A felfedezők élete pedig nehéz, kalandos, tele van karmolásokkal és csípésekkel, a térkép fehér foltjait ezek a hősök verítékkel és vérrel festik színesre – mégis szép ez az élet. Nem cserélnék senkivel!

Róbert Welsch

Vizualizacija naše današnje hodnje (3d Relive) nastala od GPX traga koji je iscrtao Endomondo pa ima par kilometara viške no u stvarnosti, no bitno je da se vidi gdje smo bili i što smo radili.

Odradili smo predviđenu turu: Mijači (244m/nv) > Grđevica > Heart of Stone / Čučevo (852m/nv) / Stojanov grob > Krševina (787m/nv) > naslikavali se i ručali kod “Srca od kamena” i vratili se istim putem nazad.

Tijekom pohoda smo pronalazili i grickali šumske plodove: jabuke, orahe, maline, kruške, kestene, a pronašli smo i nekoliko jestivih gljiva (gomba). Još uvijek ima cvijeća i ljekovitog bilja. Dan je protekao u ugodnom druženju, vrijeme je bilo iznimno lijepo, ugodno, staza suho bez blata, jedino te nesretne kupine, a šuma, eh ona je bila u svim bojama jeseni. No zima dolazi i lišća uskoro biti neće.

Lijep pozdrav na sve strane i neka vam bude krivo što niste došli, a mogli ste i trebali ste…

Miša Nicinger

Fotografije je priložio i Róbert Welsch.

 

Internet je naše igralište - midnel.hr