Šlag na kraju

29.12.2013.

papukOko današnjeg pohoda vodile su se žestoke rasprave, dogovaranja i uštimavanja, kao da se spremao u najmanju ruku pohod na Mars, a ne na naše obližnje brdo – Papuk.

Zaključak realiziranog dogovora – prečice, osim što su zanimljive, uvijek su teže i duže. 🙂

Ali krenimo redom… Na zbornom mjestu okupilo nas se 13 + pas: Ena, Slaven, Jasna, Tea, Vesna, Romeo, Vlado, Kristina, Marijan, Nad, Igor, Miša i Ivona + Walter. Laganim korakom krenuli smo uz “žene 10 min” prema Jezercu, a kad tamo – hajka! Upali smo u sred lova i morali čekati 40-ak minuta da se svi lovci, na sreću po životinje, praznih ruku, spuste sa Nevoljaša. Za tren smo prešli skijašku stazu, zastali minut-dva kod skloništa, upisali se u knjigu na vidikovcu, bacili pogled na maglovitu Zladnu dolinu i pohitali prema Lapjaku i Tauberovim gdje nas je čekala južnjačka ekipa – šaponje Cigo i Miroslav, koji je ovaj put doveo pojačanje u obliku Marka i Ivane. Ivanu smo već viđali, a nadamo se da će i Marko “zalutati” još ponekad na Papuk.

Kako bi realizirali Romeovu želju da spoji Lapjak i Mališćak, uz maksimalno kraćenje i nepotrebno spuštanje u Veliku, poslušali smo prijedloge sa najave te Cigin savjet i vodstvo – strmoglavo smo se spustili ISPO “stazom” preko puta Šulerove, izbili na famozna tri mosta i krenuli nadoknaditi izgubljenu visinu. Opaki uspon u kojem smo nadoknadili nekih 200 m izgubljene visine, izbacio je svo zlo iz nas, kako je izjavio naš Mesec. Napokon smo prošli i pored izvora podno Mališćaka. Ovaj nekad nepresušan izvor danas je tek kamenom ozidan komadić suhe zemlje.

Na Mališćaku smo uništili sendviče, nešto malo kolača, poveću dozu čokolada, napravili jedan foto-grupnjak, pozdravili se sa južnjacima, i krenuli put naših auta, uvećani za jedan – Cigo je odlučio družiti se još s nama te nas otpratiti skroz okolo naokolo. 🙂

Kako nam povratak nebi bio odveć lagan, skoknuli smo i na Ivačku glavu. Malo prije uspona susreli smo stare prijatelje, gospođe Nadu i Mariju iz Požege, sa sinom. Na Ivačkoj smo se trudili uništiti preostale zalihe čokolade, ali nam baš nije išlo za rukom… Šapice su ovih dana naprosto poludile – iz skoro svakog ruksaka iskače po jedna jumbo čokolada. Miroslave, samo da znaš, svi smo se jednoglasno složili – ti si kriv za ovu čoko-maniju! 🙂

Obzirom da se mrak približavao, u želji da ne koristimo vonderice, skratili smo pauziranje na IG te se spustili do grebena Sokoline, gdje nam je Cigo otkrio još jednu tajnu – prečac do Jankovca. Prečac je jako zanimljiva staza i već vidim da će nam biti omiljena, ali samo u jednom smjeru, onom prema dolje naravno. 🙂 Gdje se nalazi? Hodajte s nama i otkrit ćemo vam. 🙂

Do auta smo stigli nakon skoro 8 sati skitanja, taman sa zadnjim tragovima danjeg svjetla… Nadam se da je Cigo, dok ovo pišem, doskitao do svog auta u Velikoj. 🙂

Vidimo se dogodine!

Ivona Lozić

Internet je naše igralište - midnel.hr

7 comments

 • Ivan

  Ovo je stvarno bilo odlično. Žao nam je što vam se nismo mogli priključiti :-(. Magla je toliko gusta da bi do Jankovca putovali barem 3 sata.

 • Miroslav

  Nadmašili ste nas za nekih 12 km. Ona prečica je bila 3 km, oko Pliša bi bilo oko 8. Iako sam mislio da ću krepat, sad mi je žao što nisam dalje išao s vama. Volio bih da u novoj idemo još više “zlih” tura. Do Uskrsa ne nosim ni č od čokolade. Vidimo se!

 • JASNA

  Mogli smo još i Cigu ispratiti…provjeriti je li se Miroslav vratio domu svome :-)?
  Teško je reći je li kraće slađe ili ovaj šlag na kraju?
  Osam sati druženja s izvrsnom ekipom koja nam sam se JAKO POMLADILA, poveže nas u zgodama i nezgodama, što se vidi kada stignemo na parkiralište…noge bole, ali i ono prešutno pitanje kada se opet vidimo?
  Predlažem da od sada umjesto čokolade nosimo SAMO VOĆE 🙂

 • Ena

  Ljudi moji pa mi smo stvarno najbolji 🙂 Predivan dan i još bolja ekipa, što nam više treba…

 • Cigo

  Ekipa, stvarno ste najbolji, nitko se nije žalio iako moram priznati da su prečice bile opake, i ja sam se izmorio. Hvala svima na ugodnom društvu i još jednom Sretna Vam Nova Godina ! Odlično složen video, Ivona & Miša, specijalni pozdrav !

 • Slaven

  Dan kao stvoren za planinarenje, druženje i sagorijevanje kalorija…
  Prečice jako zanimljive, neke posebno zbog staništa vrganja 🙂
  Vidimo se iduće godine.