Sirup od Javora

18.06.2017.

Kako je i rečeno u najavi – točno tako se i zbilo. Dobro ne baš skroz… 🙂 Nismo našli niti jedan mladi javor, ne zato što što ih nema, veći je problem prepoznavanje kore i lista. Ukratko ništa od nadaleko poznatog sirupa. No zato smo imali zgodnog majstora, istina bez alata, pregršt dobre volje, prohladno (14°C), vjetrovito i mjestimice kišovito vrijeme, ali zato uvijek iznimno dobro raspoloženje.

Odradili smo pohod: Međa > Kapavac (792 m n/v) > Tromeđa > Javor (712 m n/v) i vratili se približno sličnim putem.

Na najvišem vrhu Krndije susreli smo naše stare znance i radioamatere iz Slavonskog Broda (9A1CRS) kojima je QRM pravio Branko 9A2GB iz Đakova. Imali smo kraći QSO, snimili nekoliko kadrova i ostavili dečke na miru da odrade što više DX postaja tijekom UKV natjecanja (9A Activity Contest i Antunovo VHF).

Što se ekipe tiče: Martina & Domagoj iz Požege, Ana iz Slavonskog Broda i moja malenkost iz Slatine. Ostatak Šapica je “kud koji mili moji”. Najveći dio na Platku, ostali tu negdje na Krndiji i Papuku.

Najveći problem tijekom pohoda stvarao nam je vjetar i niska temperatura. Sunce se pojavilo na samo nekoliko sekundi i to je bilo to. Kišica sitna i ne pretjerano intenzivna se pojavila tek na nekoliko minuta i nije nam stvarala veće glavobolje.

Fotke i video zapis otkrivaju još neke detalje, pa koga zanima nek’ baci analizu i sintezu naše šetnje. Ima tu i nešto zanimljivih hijeroglifa tj. tekstura koje su iscrtali vrijedni šumski crvi, pa im jednostavno nisam odolio. Oblici su zanimljivi i iznenađujući…

I to bi bilo to. Pozdrav svima ma gdje i sa  kime bili.

Miša Nicinger

 

Internet je naše igralište - midnel.hr