SF na vrhu svijeta

20.01.2011.

Evo nas Ivona i ja sjedimo na vrhu svijeta. Prsti su mi takoreći zalijepljeni za tipke na netbook računalu (bilo kuda računalo svuda) i  jedva ih uspijevam pomaknuti. Brr, vraški je ledeno tu gore… Ivona cepinom zabija zastavicu sa tri male slatke šapice i pokušava ostaviti nekoliko otisaka dlana na podlozi ali joj to nikako ne polazi za rukom. Ljutita i crvena u licu odustaje i vadi male ljude.

Namješta ih tako da se na fotki vide Nepal, Tibet, Kina i cijela nizina. Na -35°C uistinu nije lako baratati sa kojekakvim finim spravicama, promrzlim ručicama. E baš je blesava, umjesto da pijucka ledeni čaj i gricka smrznuti snijeg, ona fotka!?

“Ivona, daj se skuliraj navuci te rukavice i zakopčaj jaknu, uskoro krećemo prema logoru  br. 7 zar si zaboravila da Šerpasi nemaju više kisika, a jučer s pozobali zadnje količine prosa i mlijeka u prahu. Pogledaj se na što sličiš sva si raskupusana!” Gleda me ispod naočala za varenje i širi rukama jaknu pokazujući majicu “www.planinarimo.info”, a zatim prkosno nastavlja po svome – klik, klik…

U taj tren vrh Mount Everesta zaposjeda gusta snježna oluja, tražim tipku enter jer prije brzinskog spusta želim poslati svim ISPO prijateljima i onima kojima nije IS’PO ovu priču, pa neka puknu od muke i zavisti ili još bolje podijele sa nama svu radost pobjede nad Everestom. Request for sending… Sending in progres… Done! Turn Off Computer…

A tada je nešto krcnulo! Krv nam se sledila u žilama. Vrh se raspukao poput lubenice i strmoglavili smo se prema glavnoj padini jugoistočnog grebena i još niže. Vidio sam Loci, Južno sjedlo, Ženevski rt… I baš kad sam pomislio ovo je kraj, otvorio sam oči i ugledao svoju sobu.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr

7 comments

 • … u maloj sobici novog stana Kozala kvarta u Rijeci bijaše krevet na kat. Iris i Darija svašta pod posteljinom na medvjediće i cvjetiće, dok je nad Kvarnerom mrkli mrak sanjaše. možda i likove sa postera šegrta Hlapića. male su i prerano je za likove iznad glava koji se okreću kada vikneš ; Korn, System of Dawn ili Limkin Park. oni će doći kasnije u Mp3 favorite.
  ali neće to biti jedini njihovi favoriti. sestre rastu a sa njima i svakojaki rekordi; alpinistički, bike, pustolovni ….

  prolazi vrijeme. odjednom u novinama: sestre Bostjančić na krovu svijeta.
  Tko kaže da su snovi samo za krevet pa makar on bio i na kat ?
  ( mali uvod u neku priču Mišinog nastavka )

 • Ivan

  A da si išao s nama, vidio bi i Dobru vodu 🙂

 • Ohooo, ima tu preko nekoliko pisaca 🙂

  Vrijeme je da naručim novi set malih ljudi, hmm, možda i tematski 🙂

 • Ivica

  Dragi Miso, kad vec sanjas o o vrhu Everestu, pokusaj potraziti kod tebe blizu tu u Sloveniji jednog pravog planinara. To je Davo Karnicar koji se je pocetku ovog stoljeca spustio sa Everesta na skijama. On sigurno ima ljepih uspomena i slika da nam isprica i pokaze.
  Volio bih znati dali imamo zivog Hrvata koji se uspeo na na to brdo, pa ako ga imamo mogao bi ga potraziti i napisati njegove uspomene.

  Ivica

 • Miša

  Imamo preko nekoliko hrvatskih državljana koji su osvojili Everest: Stipe Božić (dva puta) i čak četiri lijepe cure. Na taj način je Hrvatska postala jedina država u svijetu koja ima više žena na vrhu svijeta no muškaraca. :-)Zašto? Zato jer su naše žene full cool, a sponzori imaju mekano i romantično srce pa su svu lovu dali ženskoj ekspediciji na Himalaju, muški te novce nikada ne bi dobili, a mislim da još dugo godina niti neće…

 • Ivica

  Miso, opet ja.

  Upravo je moja kci Marcija primila torpedo od Ivone. Ivona je javila da je upoznala Stipu Bozica.

  Eh, onda zamoli da i on nesto napise u ovom lijepom (da i lijepom)i zanimljivom blogu. U mojem prijasnjem pisanju, kad sam ga nanovo procitao ucinilo mi se da nisam bio potpuno jasan. Ono sto sam napisao “mogao bi ga potraziti i napisati njegove uspomene” ustvari sam mislio da ga ti potrazis a kako sam napisao moze se misliti da bih ga ja potrazio (tu sam nehotice pokazalo da je moj hrvaski vec dosta zahrdao). Uostalom to sad uopce vise nije vazno, jer se to vec uostvarilo.
  ivica

 • Ivica

  Izvini, izvini, htio sam reci Misa.