Šapice na Vincelovu 2009.

24.01.2009.

Vinska cestaGospodin Antun Koren iz HPD VIDIM – Kutjevo, osobno nam je uručio pozivnice još u pohodu po Novljanskom gorju, stoga smo s nestrpljenjem iščekivali šetnju po Krndiji. Tridesetak do zuba naoružanih (čitaj predobro raspoloženih) planinara okupilo se u centru Kutjeva na Vincelovo 2009.g. koje se inače u drugim krajevima naziva Vincekovo 🙂 Negdje oko 09:50h krenuli smo u društvu vodiča sa “Trga graševine” a zatim “Vinskim stazama” put Krndije i okolnim putem nazad do grada. Staza je bila odveć lagana, mokra, skliska i uglavnom prekrivena lišćem, vrijeme lijepo, pogled dobar, ekipa predobra 🙂 CugerlandNa početku pohoda, to jest na jednoj trećini, smo mogli birati između kraće (2h i 30′) i  dulje (3h i 30′) staze. Šapice u sastavu: Ivona, Željko i Miša, odabrale su dulji put i krenuli na uspon, s još 10 planinara, do nekih 660 metara (neprovjerena informacija – ovo smo čuli u prolazu). Usput smo imali nekoliko kraćih stanki na raznim lokacijama i zaustavljanja na brdu “Erdut” i “Vidim”, a većina je svoj put završila u kleti egzotična imena “Cugerland” 😉 gdje se i nalazi bazni logor HPD-a VIDIM.

ŠapiceUkratko VIDIM-ovci, turistička zajednica, grad Kutjevo i sponzori su nam upriličili uistinu lijep doček, uz bogat kulturno zabavni program i mnoštvo kuhanih, pečenih, prženih i dimljenih specijaliteta. A što uopće kazati, osim da se hrana i vino (bijelo, crno i naravno kuhano) dijelilo na svakom koraku, tako da smo ni krivi ni dužni prezalogajili na najmanje tri ili četiri mjesta (poput Hobita iz Gospodara prstenova) razne delicije: kobasice, slaninu, švargle, prasetinu, tunu, bakalar, grah, ma milina jedna… Istina, planinarenje bi u osnovi trebalo biti iscrpljivanje i tortura za tijelo, ovo je bilo daleko od toga, ali nećemo im zamjeriti niti se ljutiti, he, he…

Na kraju zahvaljujemo ekipi koju čine; Antun, Jurica, Miroslav, Ivan iVidimo se gospodin kome nisam zapamtio ime (ispričavam se) i svima koji su nam upriličili doček i gozbu.

Krenimo redom: Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker na brdu Erdut, vlasnik Kraudhaker Vlado, zatim nas je uz prigodni program ugostio Stomatolog i vinar Branko Mihalj gdje nas je zabavljao jedini ženski tamburaški sastav u Hrvatskoj – Garavuše iz Kutjeva i na kraju Klet Cugerland na brdu Vidim, vlasnik Ivan Fistrić.

Šapice za vikend idu na pohod po Papuku, a Vi?

Možda se sretnemo. 😉

Miša Nicinger

[ad]

Internet je naše igralište - midnel.hr