Šapice na Triglave

21.01.2018.

Obećali smo znojnu zabavu na čak tri glave, visoko češljanje, nevolju u povoju, trišnje u cvatu i laprdanje. No to nije sve!

Šapice su danas na Triglave imale četiri godišnja doba. Počelo je sa sivilom i puno kišnih kapi (jesen), sve je zamijenio obilan snijeg na tlu (zima), visibabama i ptičicama (proljeće), a u konačnici smo svršili o sa suncem čije tople zrake odišu milinom i toplinim (ljeto). Dobro, dobro – ljeto nije dugo trajalo, ali se dogodilo, znate ono kratko i intenzivno. 🙂

Ruta: Velika > Toplička (1.) glava (468 m/nv) > Kaniška (2.) glava (613 m/nv) > Lipova (3.) glava (642 m/nv) > Češljakovački vis (825 m/nv) > Trišnjica (ručak) > Nevoljaš (720 m/nv) – Lapjak (667 m/nv) >  Tauberove stijene > Stari grad (452 m/nv) > Velika. Negdje oko 20 km plus/minus koji kilometar.

Oni koji su računali, zbrajali i prebrojavali našu srednje veliku planinarsku nakupinu iz Mađarske i Hrvatske rekoše da nas ima 28. Nije loše. Posebice ako uzmemo u obzir kišu koja je padala u dolasku, na startu i tijekom prvih sat vremena hoda.

Kad je kiša presahnula, svladali smo nekoliko stotina metara nadmorske visine i pojavio se snijeg na tlu, bilo je tu i tamo vjetra i dakako izmjena svih godišnjih doba ovisno o nadmorskoj visini. Blata ne previše, sunca taman koliko treba, i sve u tom stilu. Srećom kišnih kapi poslije nije bilo.

Što dodati? Mađari su izvrsni hodači, Požežani zabavljači, Osiječani imaju povazdan energije i snage. Papuk je lijep zadnjih par milijuna godina, a i Vi dragi voajeri, i vi ćete biti lijepi, zdravi i pravi, ako nam se pridružite na kakvoj novoj znojnoj avanturi. Možda već slijedeći tjedan…

Miša Nicinger

Így este tízkor kicsit zsong már az ember agya ilyen hosszú és tartalmas nap után, amikor le kellene írni… hogy milyen szép volt ez a nap is… a horvát és magyar cimborákkal… a négy évszakkal a hajnali hóvihartól a nyári délutáni napsütésig… a bródi lányok mosolyával… az izmokban feszülő erő érzésével… Soha nem bántuk még meg, hogy odamentünk, a Fekete-hegyekbe. Na, hát most sem!

Róbert Welsch

p.s. Fotke su priložili: Marija, Dražen i Robert.

 

Internet je naše igralište - midnel.hr