Sa Šapicama u život

09.09.2012.

Dragi naši zaljubljenici u planine Slavonije, srdačan pozdrav ma gdje bili i što činili. Naš je povratnički pohod potrajao 7 sati i 30 minuta tijekom koga smo uspješno “osvojili” par važnih i nevažnih vrhova na Papuku, što i vama želimo.

Nadamo se da ste nam vazda sretni, veseli i zdravi, te da ćete osim čitanja ovoga teksta uskoro navući kakve bakandže na noge, kako bismo zajedno i bez oklijevanja krenuli na pohode uzduž i poprijeko naše omiljene planine.

Šapice Ivona & Miša, zadnjih dva mjeseca, iz objektivnih i subjektivnih razloga nisu tabanale lokalnim gorjem, stoga nismo mogli uživali u društvu naših prekobrojnih brdskih prijatelja, poput Romea (kome osim Julije nedostaje i jedan vod izviđača) i Dejana (koji priželjkuje na stotine geocaching točaka) u čijem smo društvu danas uživali i skupa pokorili znane i neznane dijelove Papuka.

O da… sve češće, u maniri ISPO-vaca, naši samozatajni vodiči (npr.: Ivona, Romeo, Mario) vode svoje matično stado prečicama i stranputicama što je dobar pokazatelj kako se nagomilano iskustvo i znanje s lakoćom pretvara u liderstvo. Eh, kad bi barem ovi naši političari prvo imali i znali, prije no što se odvaže na uzimanje riječi i odlučivanje o sudbini puka, ali to je već neka druga, pomalo tužna i vrlo sramotna priča.

Na današnjem smo pohodu susreli brojne slavonske planinare, poglavito iz Zlatne doline, i neka potpuno nova lica iz glavnog grada Slavonije koja ćemo po svemu sudeći imati prigodu često vidjeti na stazama i puteljcima što nam život znače.

Novipridošlicama poručujemo: “Dobro došli u redove naše i dabogda vam prešlo u naviku!”

Na kraju bacimo pogled na amaterske snimke i uživajmo skupa u ljepoti koja nas okružuje, uzbuđuje, koja ne košta takoreći baš ništa, svima je dostupna, koja ne uzima – već daje i traje…

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr

8 comments

 • Stjepan

  Samo da ostavim traga i toplo Vas pozdravim iz, kako kažete slavonske metropole. Drago mi je da smo se upoznali, i naravno, rado ćemo se odazvati na neka buduća zanimljiva tabanjanja.
  Posebno želim još jednom zahvaliti na poklonjenoj karti. Biti će sigurno ozbiljnijih karata poslije nje u ruksaku, ali njen kultni status je zagarantiran…jer je od Šapica.

 • klikunaš

  dobo došli kući !
  naletjeli ste na “MIRO 08/2012” ali niste snimili čiste “Orahove izvore” ( napokon se vidi i dno izvorišta), nova marka za Sražemanski, “kameniti trokut raskrižja” prema Balkonu, pojačana marka za Kneževu, radovi na “Žutom bunaru”, Cigo našao novu stenu ( Gypsy rock No 01)ima dva prevjesa, … Čekamo Vas na ISPO turama. vrijeme je da se krene. Kuda ? ( svrbe tabani !) Pozz svima.

 • Miša Nicinger

  Miro, naravno da sam vidio čiste izvor jer smo Romeo i ja tamo išli po vode… Nisam niti trenutka dvojio o tome tko ih je očistio samo to nisam glasno izrekao, a ni priča se ne dotiče Orahovih voda jer se trudim biti što kraći i ne tupiti previše (ili ne šiljiti). 🙂

  Najbolji si! Ako ne i bolji. 😉 Izvrsno si uredio izvor – svaka čast. Eto…

 • Miša Nicinger

  Stjepane, ime sam ti zapamtio (Ivona je rekla da si Filip, he, he) ali nisam gospođi, pa sam preskočio polovično spominjanje. Za kakvo takvo upoznavanje je potrebna dulja hodačka tura od najmanje 8-9 sati, i tako 5-6 puta. 🙂

  Vidimo se…

 • Davor Os

  Falusoidan izlet….neki problemi dečki??

 • Stjepan

  Miša, ma nema problema…samo da ti kažem da je i Ivona u pravu. 🙂

  Pozdrav.

 • Jasna

  Lijepo je opet vidjeti Mišu i Ivonu kako mišićavih nogu od pedaliranja kroče po Papuku.Već sam se uplašila da ste potpuno prešli u novi sport…

 • Romeo

  Filipe pošaljite mi e-mail adresu da vam pošaljem karte…

  romeo.kireta@gmail.com