Prvi snijeg na Krndiji

20151122_krndija_mala22.11.2015.

Na prvi ovogodišnji snježni pohod prijavilo se čak četvero planinara: Davor, Velimir, Mira i ja. Nažalost naš se vodič zbog bolova u kralježnici – odjavio i prije no što je krenuo iz Osijeka, a Velimir je na pola puta odustao i vratio se u Bistrince.

Moram priznati da je u 08:00 sati, u Slatini sve izgledalo: lijepo, krasno, tiho i mirno. Plus šest stupnjeva, bez kapi kiše i naznake onoga što se događa iznad 400 m/nm.

Pred Orahovicom počinje kiša, a odmah iznad Duzluka snijeg. Nakupine snijega pokraj ceste govore mi da su ralice već obavile čišćenje.

Na međi počinje intenzivno sniježiti i nalikovati na kijamet. 🙂

Bez vodiča, Mira i ja odmah odbacujemo Davorov plan i odlučujemo krenuti na Kapavac pa ćemo usput smišljati što i kuda dalje. Tako je i bilo…

Malo šumskim putem, malo stramputicom, nešto malo po markaciji, u konačnici većinu pohoda idemo izvan planinarskih staza. Ako je suditi po Endomondo tragu i brojki od blizu 17km – bili smo i više nego uspješni u naumu i realizaciji.

Od živih ljudi sreli smo nekoliko izletnika na Međi, a od životinja tek jednu ptičurinu nalik na Jastreba, iznimno krakatog pauka i potpuno dezorijentiranog crva.

Snimio sam nešto malo dokumentarnih fotografija i nekoliko minuta video zapisa za sve spriječene Šapice i Šaponje, te dakako za sve ljude dobre volje koji će se jednom odvažiti i pojaviti na startnoj crti…

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr