Poznatim putevima na drugačiji način

planinarimo_krdnija20131027_001Današnja pohodnja je dokaz da ne mora uvijek najava puta, koji je izgledao kao nešto što smo već prošli u više navrata, biti nezanimljiva i dosadna već se može pretvoriti u nešto što je čak i prešlo naša očekivanja. U Orahovici se skupila standardna skupina planinara Ivona, Jasna, Miša, Miroslav i ja.

Nakon što smo izmijenili međusobno domaće jabuke kojima se svi hvalimo, promijenili smo rutu s obzirom da je Miroslav vidio najavu lova u području kojim smo prvobitno htjeli proći iznad Stjenjaka. Krenuli smo, stoga, preko Ružice grada na Kapavac, pa preko Petrovog vrha jednom stazom koja je meni i Jasni bila nova, a Ivona, Miroslav i Miša su njome ranije prošli. Staza je vodila sa Petrovog vrha i spuštala se prema Pustinjakovoj spilji, a nakon toga prema Manastiru.

Put je tekao u međusobnom nadmudrivanju i razmjenjivanju iskustava u stilu „tko može bolje, tko može više“ i tako dalje, čije jabuke su bolje i tko ih proizvodi na ekološkiji način. Pri tome je došla do izražaja Mišina želja da mu izradim štapove za hodanje sa posebno oblikovanim drškama koje će fascinirati sve planinarke u okružju, što sam ja sa zgražavanjem odbio. 🙂 🙂

Pustinjakova spilja nas je, prije svega iznenadila, ali i oduševila svojim izgledom. Uistinu je jedna krasna lokacija u kojoj se čak vidi da je nekad davno bio neki zidić sazidan, što ukazuje na to da je moguće da je u neka davna vremena tu stvarno živio neki osobenjak ili tko zna kakav čovjek.

Iako sam na početku mislio da će ovo biti jedan već viđeni, stereotipni obilazak nekoliko lokacija, na kraju je ipak ispala jedna vrlo zanimljiva ruta na kojoj smo vidjeli nekoliko novih stvari za koje smo znali da postoje, ali nismo bili do njih.

U svakom slučaju današnja pohodnja je bila dosta zanimljiva. Kao i svaki puta uvijek nešto novo naučimo i vidimo i što nas oplemenjuje kao osobe.

Tijekom današnje pohodnje Ivona i Miroslav su postavili dvije nove geocaching kutijice na radost svih sadašnjih i budućih geocachera (pozdrav Dr Zagiju 🙂 )

Ivan
(i Jasna, koja mi je, kako bi to Miša rekao „dodala papirić“ 🙂 )

Internet je naše igralište - midnel.hr

6 comments

 • Dr Zagy

  Ovako direktan poziv zove me da što prije obiđem Krndiju 🙂
  Veselim se novim kutijama.

 • JASNA

  Konačno Ivane i ti se latio pera.Evo, i baš ovaj put nisam mogla biti u tvojoj priči. Znači, bar još jednom pišeš 🙂 Lijpo, lijepo.

 • Miroslav

  Super je bilo, uz ispravak da je i meni spust sa Petrovog prema Pustinjakovoj i manastiru bio prvi put… I baš mi je drago da smo išli “naopako” jer bi propustili špilju. Malo mi tracker pokazuje previsoko – više od Kapavca nekih 50 metara al nema veze 🙂

 • Ivan

  Za one koji žele znati kakve je to Miša rezbarije na štapovima za hodanje poželio, odgovor šaljem samo na mail 🙂
  Miroslave, sorry. Nisam registirao da je i tebi ovo prvi puta 🙂
  Jasna, od danas samo ja pišem 🙂 🙂

 • klikunaš

  i meni su nake rečene lokacije nepoznate. mogao bi s vama. a trebali bi se dogovoriti i za postavljanje geocachea.
  08. prosinca je MDP 2013. ( zvečevački kraj + Reitweg )
  rezervirajte si taj datum. Pozz cijeloj ekipi uz nadanje da bi se mogli skoro i vidjeti !

 • Valentin

  “Ivona i Miroslav su postavili dvije nove geocaching kutijice na radost svih sadašnjih i budućih geocachera”
  Jedna je pronađena. Sad još samo da pronađem i drugu, samo što još nije objavljena.