Pokazna vježba HGSS-a na 1. Kampu rendžera

29.05.2011.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana rendžera i Europskog tjedna Geoparkova, Nadzorna služba JU PP Papuk organizirala je  1. Kamp rendžera. Na kampu, koji se održao 28. i 29. svibnja u Parku prirode Papuk, sudjelovalo je 20 učenika iz dvije osnovne škole s područja Virovitičko-podravske županije (Čačinci i Orahovica).

“Kamp rendžera zamišljen je kao spoj rekreacije, obrazovanja, druženja i zabave mladih u smislu doživljavanja boravka u prirodi. Djeci je u kampu prezentirana važnost odnosa čovjeka prema potrebi za očuvanjem prirode za buduće naraštaje.” pojasnio je glavni nadzornik PP Papuk, Alen Jurenac, te naglasio kako se nada da će ova manifestacija postati tradicionalna.

Spavanje, te prehrana sudionika Kampa bili su organizirani na Nevoljašu (740m/nv), a za provođenje i sigurnost boravka sudionika brinuli su se rendžeri PP Papuk, koji su većinom i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

U sklopu 1. Kampa papučkih rendžera, između ostalog, održano je predavanje o boravku u prirodi, predavanje o znamenitostima Jankovca i PP Papuk, orijentacijsko natjecanje, rendžerska ophodnja, obilazak Grofove staze na Jankovcu…

Za kraj Kampa, rendžeri su sudionicima pripremili malo iznenađenje – pokaznu vježbu HGSS-a. Na vježbi je sudjelovalo 6 članova HGSS-a iz Slatine (stanica Požega). Tirolskom prečnicom, koja je razvučena od vrha slapa do ceste, u dužini 70-ak metara, spušteno je 15 učenika i njihovih učitelja.

Fotografije sa pokazne vježbe HGSS-a pogledajte u galeriji.

Izvor: slatina.net

 

Internet je naše igralište - midnel.hr