Pokazna vježba HGSS-a na 1. Kampu rendžera

29.05.2011.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana rendžera i Europskog tjedna Geoparkova, Nadzorna služba JU PP Papuk organizirala je  1. Kamp rendžera. Na kampu, koji se održao 28. i 29. svibnja u Parku prirode Papuk, sudjelovalo je 20 učenika iz dvije osnovne škole s područja Virovitičko-podravske županije (Čačinci i Orahovica).

“Kamp rendžera zamišljen je kao spoj rekreacije, obrazovanja, druženja i zabave mladih u smislu doživljavanja boravka u prirodi. Djeci je u kampu prezentirana važnost odnosa čovjeka prema potrebi za očuvanjem prirode za buduće naraštaje.” pojasnio je glavni nadzornik PP Papuk, Alen Jurenac, te naglasio kako se nada da će ova manifestacija postati tradicionalna.

Spavanje, te prehrana sudionika Kampa bili su organizirani na Nevoljašu (740m/nv), a za provođenje i sigurnost boravka sudionika brinuli su se rendžeri PP Papuk, koji su većinom i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

U sklopu 1. Kampa papučkih rendžera, između ostalog, održano je predavanje o boravku u prirodi, predavanje o znamenitostima Jankovca i PP Papuk, orijentacijsko natjecanje, rendžerska ophodnja, obilazak Grofove staze na Jankovcu…

Za kraj Kampa, rendžeri su sudionicima pripremili malo iznenađenje – pokaznu vježbu HGSS-a. Na vježbi je sudjelovalo 6 članova HGSS-a iz Slatine (stanica Požega). Tirolskom prečnicom, koja je razvučena od vrha slapa do ceste, u dužini 70-ak metara, spušteno je 15 učenika i njihovih učitelja.

Fotografije sa pokazne vježbe HGSS-a pogledajte u galeriji.

Izvor: slatina.net

 

Internet je naše igralište - midnel.hr

5 comments

 • Vrijedi spomenuti da se taj dan na Papuku, u povratku sa ČV, izgubilo 8 planinara iz Zagreba.

  Obzirom da je na Jankovcu bila pokazna vježba HGSS-a, i da su se tu, po prethodnim dogovorima, zatekli naši prijatelji GSS-ovci, iz SB-a, svestrani rendžer i GSS-ovac, poznavatelj svakog kutka Papuka, Klikunaš, u tren oka je organizirao ekipu, te odjurio sa Natašom i Goranom put Drenovca i Radetine, gdje su u kratkom vremenu pronašli izgubljene.

 • Ivan

  Uh, Iv, sve bih ja vas u vojsku 🙂

 • Maaaa, predobri smo mi za vojsku.. kad čujem te vaše norme.. ccc.. 🙂

 • Ivan

  Baš zato bih ja sve vas u vojsku 🙂

 • Ivona hvala za pohvale, e kada bi znala da sam prethodnu noć spavao na Nevoljašu sa klincima. Da spavao ? Oni našli naćin tulumarenja na 740 m/nm do 02:30 sati a ja ih digao u 7:30 na tečaj orjentacije.
  Tko ide u ned. u VTC, Mirjana i Ivia zovu.