Planinarsko-plivački obilazak Krndije

30.08.2020.

Kada Mišu noga boli, tada Mišo Boga moli da dođe Predrag Džambo i grupu danas vodi… I tako je to bilo. Kad već nema Ivana, danas smo imali dva vodiča: Predrag i Vinko, i Gita im je pomogla. Dan je od ranojutranjih sati bio izuzetno vruć ali nas to nije omelo. Da smo se ranije sjetili mogli smo današnju avanturu započeti i završiti na Orahovačko jezeru ali pronašli smo mi već osvježenje.

Okupila se šarolika ekipa vještih hodača i krenuli smo u visine. Putem smo se sladili kupinama, drijenkom, šumskim jagodama kojih iznenađujuće još uvijek ima. Temperatura zraka raste, a mi smo osvježenje pronašli u jezeru Hercegovac – predivne smaragdno zelene boje kao da nas je dozivalo. A nekolicina nas nije odoljela. Gita je ipak bila predvodnica pa se prva bućnula i napravila dva kruga. Temperatura vode je bila savršena za osvježenje. 🙂

Upućujemo se prema Starom gradu i tu se dio ekipe razdvaja, jer po ovakvom vremenu dodatni uspon je ipak previše. Impresionirana sam koliku površinu je pokrivao Stari grad. Vjerujem da je bio velebno zdanje.

Na povratku susrećemo, trkače, planinare i bicikliste. Neke nove, a neke od prije poznate prijatelje. Još koje brdašce i stigli smo do starne točke. I tako je završila još jedna vruća avantura. Budite mi pozdravljeni do slijedeće manje vruće pustolovine.

Marija Bešlić

Internet je naše igralište - midnel.hr