Oznojena glava

25.06.2017.

U najavi pohoda su Tom & Jerry, vođeni mišlju da se nitko drugi neće pojaviti na startnoj crti – pozvali sve odvažne & snažne Šapice na vrući i znojni pohod, na Ivačku glavu.

Eh, s obzirom da se na startnoj crti pojavilo 11 pripadnika naše elitne postrojbe, prvotnu ideju smo modificirali što zbog vrućine, što zbog kupina & kopriva (i kratkih hlačica) i zdušno odradili turu: Jankovac > Greben Sokoline > Mordor > Ivačka (oznojena) glava > Stari šumarski put > Anđina koliba > Nevoljaš > Majerove livade > Talijanski (čitaj uvijek skliski i vlažni) jarak > Jankovac.

Sudionici pohoda: Osijek: Ivan & Jasna, Dejan, Dražen & Mara, Filip, Renata; Kutjevo: Predrag, Mato; Donji Miholjac: Tomislav; Slatina: ja glavom, bradom i fotoaparatom. 🙂

Renata je novo lice, a svoj prvi debi je imala prošli tjedan u društvu Mare i Dražena. Svjetski poznatu drvenu amajliju nije dobila jer će nova serija biti gotova tek za par dana. Spremam ih već neko vrijeme, a nikako da ih zgotovim. Joj! Ostalo je lakiranje bezbojnim lakom i vezivanje konopca. Budem to napravio smirite se. Doći će ona opet, i opet, a onda je se nećemo moći riješiti. Tko jednom dođe taj se stalno vraća po još. 😉

Od kiše tijekom pohoda nije bilo ni naznake, ni oblačka, ni vjetrića, ma ništa, a najave se obistiniše tek u kasnim poslijepodnevnim satima i to u cijeloj Slavoniji, a i šire. Čujem da je nevrijeme rasturilo Osijek i okolicu oko 19:00 sati. U Slatini malo osvježilo jer je dva navrata palo nešto kiše, a nebo je rasparalo par munja, srećom bez vjetra i ludovanja.

Mi smo imali lijepo, suho i vrlo vruće vrijeme. Bio je to na mnogo načina pohod za pamćenje jer se dobro jelo i pilo i još bolje oznojilo, a pali su i neki poklončići. 🙂 Hvala svima.

Pozdrav i vidimo se negdje, nekad, na nekoj uzvisini, gori, planini…

Miša Nicinger

P.S.

Video ide u rikverc… 🙂

 

 

Internet je naše igralište - midnel.hr