Od jutra do mraka

19.11.2016.

20161119_papuk_tekst

Naša je četveročlana planinarska nakupina (Jasna, Ena, Tomislav i Miša), danas uspješno odradila rutu: Slatinski Drenovac (171m/nv) > Ivković brdo (542m/nv) > Kožić hrast (708m/nv) > ostatak Grebena Sokoline > Vojna cesta > Papuk (953m/nv) > Zen klupica > Vratnice > Ivačka glava (912m/nv) > Greben Sokoline sa pripadajućim kotama > Slatinski Drenovac.

Temperatura u polasku oko 11°C, na Ivačkoj glavi punih 10°C, a na parkingu u centru Drenovca čak 17°C. Vrijeme je bilo izuzetno lijepo, suho, toplo, na momente vruće, sa snažnim južnim vjetrom koji je rashlađivao i pravio dar-mar na tonskom dijelu audio-video zapisa. 🙁

Od snježno-bijelog pokrivača ostalo je tek nekoliko šačica ledenih kristala, a zahvaljujući visokoj temperaturi i vjetru staze su suhe i bez blata, što nam je omogućilo šušteći jesenji pohod.

Sudeći po mojem (referentnom) Endomondo tragu, bili smo više nego uspješni i prehodali više od 25 km, a Tomislav i malo preko toga dok smo tražili skretanje sa makadama na Sokoline jer smo se prerano spustili sa Ivačke glavice, pa njegov GPS trag pokazuje punih 30 km, iako moje noge to nisu osjetile. 🙂

Za subotnju hodnju “kriva” je naša Ena koja se sutra vraća na plavi Jadran, a za odabir ture “onako u letu” – zaslužna je u potpunosti Jasna. Lijepom vremenu su kumovali južni vjetrovi koji su nam iz kolijevke života tj. iz Afrike donijeli visoke temperature i niti jednu jedinu kap kiše.

Procvale su vjerojatno zadnje ovogodišnje cica-mace, i pojavilo nove cvijeće. Klimatske su promjene napravile totalnu zbunjolu… Tomislav je locirao, a ja malo snimao i onda spasio od hladnoće jednog sirotog guštera bez nogu (sljepića).

I to bi bilo to…

Miša Nicinger

 

Internet je naše igralište - midnel.hr