Novogodišnji pohod 2014.

planinarimo_novaGodina_022

01.01.2014.

Ovogodišnju planinarsku sezonu, Šapice su tradicionalno započele na Ivačkoj glavi (912 m/nv) što smo dokumentirali upisom u knjigu, a zatim i sa nekoliko kolor fotografija, kao i kraćim video zapisom.

Zajednički ručak na vrhu, našeg dijela svijeta, smo upriličili u manje-više standardnoj postavi (čitaj dobrom društvu) pojačani sa nekoliko novih lica to jest mladića.

Lončarići su poveli Vlatka – kršnog momka tj. nećaka, a dok smo iščekivali Miroslava, Marka i Damira iz Jakšića, opazili smo uspon nepoznatih planinarki. Naime, samo nekoliko minuta iza nas – dvije su mlade Mađarice iz Pečuha šutke ispenjale (čitaj osvojile) Ivačku glavu. Kako i dolikuje dobrim domaćinima – isprepadali smo ih i iskoristili za fotkanje, ispijanje šampanjca, i novogodišnju razmjenu dobara poput jabuka i kolača. 🙂

Što reći osim da Papuk polako ali sigurno postaje Europsko gorje br. 4.

Prvi je dakako Mont Blanc, drugi Triglav, treći Velebit, a četvrti Papuk. 🙂 Dobro, dobro! Što se odmah pjenite!? Baš nas briga za Dinaru, Plješevicu, Medvednicu, itd. itd. nama je Papuk 2014 puta važniji od tamo nekog bijelosvjetskog gorja, ma koliko mi to ne spominjali.

Eto baš smo prije neki dan imali smo mladu Švicarku u ekipi (Kristina), danas čak dvije Mađarice (plavokosa Agi i crnokosa Judit) i jednu Zagrepčanku (Ivana alias Guggy), a već sutra nam možda navrati jedna mnogo fina cura iz Brazila (Marcia).

Po svemu sudeći dobar se glas nadaleko čuje, a i vidi se izdaleka, i visioka. 😉

Spomenimo na kraju sudionike pohoda: Jasna, Vesna, Bigi, Slaven & Ena, Ivana, Miša & Ivona, Valentin, Ivan & Jasna i Vlatko. Na kratko su nam se pridružili: Miroslav, Marko i Damir.

Ukratko, mi smo bili, pjenušac i kavu popili, sendviče i jabuke smo jeli, na planinu se popeli.

Do novog znojnog susreta sa vama – doviđenja i ostajte mi lijepi i veseli.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr

5 comments

 • Slaven

  Ha ha prvi komentar u 2014-oj…

  Ova mi ostala iz OŠ…

  Šta se b’jeli u gori zelenoj?
  Al’je snijeg, al’su labudovi?
  Da je snijeg, vec bi okopnio,
  Labudovi vec bi poletjeli.

  Nit je snijeg, nit su labudovi
  Nego šapice na Ivačkoj glavi…

  Hasanaginica

 • Miroslav

  😀 Ova ti je dobra. Mislim da je red da uskoro ti napišeš priču. Inače, lijep međunarodni susret za početak godine. Sviđa mi se voćno-kobasičasti jelovnik. Pitam se koliko ćemo izdržati bez čokolade.

 • Ena

  Tri predivna pohoda sa Šapicama učinila su svoje, napunila sam baterije i sad sam opet spremna za zagrebački smog i gužvu. Veliki pozdrav veseloj, optimističnoj i zabavnoj ekipi 🙂
  P. S. Miroslave sumnjam da ćemo dugo izdržati bez čokolade 😉

 • Iv_

  Zaboravili smo spomenuti da je ovaj pohod ujedno bio i najavljeni geocache event i da je Dr. Zagy postavio tri nove kutijice. 🙂

  @ Bez čokolade? Mislim kratko, obzirom da je Miroslav i sada vukao nekakve čokoladne kekse, hahh…

 • Dr Zagy

  Što mi je trebalo da na Novu godinu idem planinariti umjesto da kod kuće spavam i odmaram od Slivestrova?! Odgovor je: to je bio geocaching event. To nisam mogao propustiti. Postavljene su i 3 nove kutije uz Ivoninu ideju za lokaciju kutija.
  Bilo je odlično!