Novogodišnji pohod 2014.

planinarimo_novaGodina_022

01.01.2014.

Ovogodišnju planinarsku sezonu, Šapice su tradicionalno započele na Ivačkoj glavi (912 m/nv) što smo dokumentirali upisom u knjigu, a zatim i sa nekoliko kolor fotografija, kao i kraćim video zapisom.

Zajednički ručak na vrhu, našeg dijela svijeta, smo upriličili u manje-više standardnoj postavi (čitaj dobrom društvu) pojačani sa nekoliko novih lica to jest mladića.

Lončarići su poveli Vlatka – kršnog momka tj. nećaka, a dok smo iščekivali Miroslava, Marka i Damira iz Jakšića, opazili smo uspon nepoznatih planinarki. Naime, samo nekoliko minuta iza nas – dvije su mlade Mađarice iz Pečuha šutke ispenjale (čitaj osvojile) Ivačku glavu. Kako i dolikuje dobrim domaćinima – isprepadali smo ih i iskoristili za fotkanje, ispijanje šampanjca, i novogodišnju razmjenu dobara poput jabuka i kolača. 🙂

Što reći osim da Papuk polako ali sigurno postaje Europsko gorje br. 4.

Prvi je dakako Mont Blanc, drugi Triglav, treći Velebit, a četvrti Papuk. 🙂 Dobro, dobro! Što se odmah pjenite!? Baš nas briga za Dinaru, Plješevicu, Medvednicu, itd. itd. nama je Papuk 2014 puta važniji od tamo nekog bijelosvjetskog gorja, ma koliko mi to ne spominjali.

Eto baš smo prije neki dan imali smo mladu Švicarku u ekipi (Kristina), danas čak dvije Mađarice (plavokosa Agi i crnokosa Judit) i jednu Zagrepčanku (Ivana alias Guggy), a već sutra nam možda navrati jedna mnogo fina cura iz Brazila (Marcia).

Po svemu sudeći dobar se glas nadaleko čuje, a i vidi se izdaleka, i visioka. 😉

Spomenimo na kraju sudionike pohoda: Jasna, Vesna, Bigi, Slaven & Ena, Ivana, Miša & Ivona, Valentin, Ivan & Jasna i Vlatko. Na kratko su nam se pridružili: Miroslav, Marko i Damir.

Ukratko, mi smo bili, pjenušac i kavu popili, sendviče i jabuke smo jeli, na planinu se popeli.

Do novog znojnog susreta sa vama – doviđenja i ostajte mi lijepi i veseli.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr