Nešto između

28.03.2016.

20160328_krndija_mala

Na Međi tj. na prijevoju Orahovica – Kutjevo raznim se trikovima i sredstvima veze uspjela organizirati i okupiti skupina od čak 13 planinarskih entuzijasta iz cijele Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema. Dobro ne baš, al’ to se tako kaže. 🙂

Sudionici pohoda: Martina & Domagoj iz Požege, Predrag & Vinko iz Kutjeva, Dobrila, Božana, Milena i Goran iz Slavonskog Broda. Jasna, Sena i Ivan iz Višnjevca, Marina iz Virovitice i niže potpisani iz Slatine.

Kao i uvijek do sada pokušao sam vrbovati brojne planinarke za pisanje ove priče, i sve su me glatko odbile. Jedino se Sena javila sa naslovom priče “Čarolija šetanja na uskrsni ponedjeljak”, nažalost prekrasno jer sam već dao naslov galeriji fotografija, video zapisu i dakako ovom izvješću.

Naslov priče “Nešto između” je posljedica odgođenog pohoda koji je Davor zamislio i otkazao sinoć zbog slabog interesa. U stvarnosti se većina zainteresiranih za izvore Krndije zaboravila javiti vodiču. Brođani su uredno čekali kod lovačke kuće… No što je tu je.

Krndija je danas cijeli dana bila obasjana tj. ozarena našim osmijesima, i na nekoliko trenutaka sunčevim sjajem. Zamislite samo da je bilo obrnuto! Osunčana Krndija, a mi tmurni. U nekoliko navrata je palo par kapi kiše, a temperatura se kretala od 9 do 10°C bez vjetra i sa tek malo blata na pojedinim dionicama.

Sve u svemu, jako dobra i raspoložena ekipa, i majstorsko vodstvo (Ivana je čak Davor pohvalio putem SMS-a) ostavilo je pozitivne tragove u našim umovima te neznatna oštećenja naših mišića.

Od poznatih mjesta spomenuti ću one koje sam primijetio od silnog lajanja, fotkanja, i glupiranja: Kapavac (792m/nm), Stari grad, Ružica grad, Manastir sv. Nikola, izvor Iskrica, i tako to… Moje referentni Endomondo kaže oko 19km. No kao da je to važno.

Što da vam više pričam? Fotke i video zapis govore više od riječi. 🙂

Do nekog novog i nadam se znojnog susreta sa vama, ostajte mi nasmijani, lijepi i rumeni, nikako debeli…

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr