Neptun Trail 2021.

07.02.2021.

Blato je zlato i utrka koja će vas zablatiti do suza… Pod tim sloganom krenula je sezona trčkaranja po blatu. Iako to zna biti i blatnije Neptun ni ove godine nije razočarao… U novo normalnim okolnostima održan je Neptun trail. Startali smo pojedinačno vremenski odvojenu minutu od prethodnog natjecatelja, ali na kraju moj rezultat i službeni se razlikuju ali kako se ne natječem za medalje – žalba nema smisla, a ni Garmin nije zabilježio prvi kilometar. 🙁 Najvažnije je da smo se uspjeli okupiti, upoznati nove divne ljude, naslikavati se, vriskati i uživati u kavici u najboljem društvu. Budite mi pozdravljeni do sljedeće malo manje blatne avanture. 🙂 – napisala je Marija Bešlić.

* * *

Stara narodna poslovica kaže “Svaka luda ima svoje veselje.” Tako nekako… U prijevodu, svi  smo isti kada su u pitanju stvari koje volimo, podržavamo, u kojima pronalazimo sebe i neizmjerno uživamo. Danas se na Netpun Trailu okupilo 150 ljudova, da bi u znoju gaćica & majica svojih odradili prvu slavonsku trail utrku u 2021. godini.

Utrke u prirodu su za trkače zadovoljstvo i sreća najveća, za nevine ubundane šetače nevjerojatna glupost, a za lovce smetnja, jer gomila zajapurenih luđaka u šumi, i nije nešto što žele vidjeti dok s puškama vrebaju sirote životinje.

Zbog prepametnog Stožera koji je dobio svojih 5 godina slave (zahvaljujući korumpiranim političarima, sukladno preporukama i projekcijama Svjetske banke prema kojoj će kriza oko pandemije trajati od 2020. – 2025. godine) već drugu godinu za redom – aktivnosti u prirodi se održavaju pod manje više suludim okolnostima. Organizatori natjecanja NE smiju okupiti više od 150 ljudi na otvorenom (zamislite), nema druženja, hrane, pića, startamo pojedinačno, trčimo na velikom međusobnom razmaku. Tako je to, kad gomila uhljeba, neradnika i ostarjelih prdonja (kojima plaća pada sa neba) dobije ovlasti PRCATI sve ljude u mozak. Scenarij kao iz neke loše TV sapunice, no tamo su barem glumci mladi i lijepi, seksaju se, a ovi naši samo nešto seruckaju, izmišljalju, lažu, mažu, lupetaju, ubiru provizije, prodaju maglu… 🙁 Me jebeš njih…

U start paketu: lijepa crna pamučna majica za nošenje po gradu, nepersonalizirani startni broj (ni imena, ni naziva utrke, ni zemljovida, ni godine, ni tel. broja organizatora). Medalja je unikatna, malo blijeda, ali lijepa. Sve u svemu svi su zadovoljni, jer upravo te dvije stvari najviše volimo pokazivati i keriti se. 🙂

Zahvaljujući klimatskim promjenama utrka ima blata, ali ne koliko su nam obećali (sram ih bilo). 😉 Da se kojim slučajem održala tjedan prije bilo bi ga do koljena! Ili tjedan poslije na nekih -15°C kako nam najavljuju prognostičari… Bilo bi to nešto sasvim drugo. No, mi ionako nismo došli samo zbog blata. Okupili smo se jer volimo druženje, boravak u prirodi i trčanje do iznemoglosti. A neki su došli u lov na potencijalne cijeloživotne partnere. 😉 Nažalost za takav lov morate biti brzi ili spori (čitaj usklađeni) inače “pušiona”.

Da skratim, dobili smo sve i više od očekivanja. Dobro se zabavili, umorili, a poneki i ublatili. Hvala svima na ugodnom druženju, Žutom šeširu na organizaciji, lovcima na snošljivosti, trkačima na gorljivosti.

Vidimo se dragi moji. Ako se ne vidimo, vjerojatno se pravimo, jer svi katkada imamo dugačku jezičinu i kratku pamet. Jbg.

Miša Nicinger

Rezultati:

Fotke su priložili: Marija Bešlić i Mario Pavičić

Internet je naše igralište - midnel.hr