Najljepši (zapadni) greben

16.02.2020.

Danas su brojne Šapice, ispenjale Zapadni greben i na kratko odnijele pobjedu nad moćnim Papukom, a zauzvrat smo ga darivali znojem, oduševljenjem i dužnim poštovanjem. Bilo nas je odasvud, a dobar dio članova nikada do sada nije posjetio Papuk sa zapadne strane.

I dok su nekima klecala koljena, drugima se žarila pluća, pojedinci su telefonirali i s lakoćom skakutali do najvišeg slavonskog pašnjaka. Istovremeno se uz crvenilo na licu i ubrzani puls svima razvlačio osmijeh na licu kad smo ugledali prizore pred nama: Zapadni Papuk, Psunj, Požeška Gora, planine u Bosni i Hercegovini. Zadovoljstvo je počelo već na 2/3 uspona, gdje smo uživali u pogledu, toplini, mirisima, cvijeću. Ukratko, kratki rukavi, fotke, klopa, toplina, milina. 🙂 Na vrhu opuštanje i susret sa obitelji Šmit.

Odradili smo 18 km, baš kako smo i zamislili: Lula (312m/nv) > šumska cesta > Kanjon duboke rijeke (samo neki od nas) > Najviši slavonski pašnjak > Zapadni greben > Zen stol i stolice > vrh Papuka (953 m/nv) > vojna cesta > Kneževa voda (850 m/nv) > Šimetička kosa > šumska cesta > Lula, i potrošili 1.835 caloria.

Šumski radnici su napravili dar-mar na pojedinim dijelovima i na makadam navukli silne kilotone blata po kojem smo drekirali. O da, Nataša osim izvrsnih kolača ima dara i za druge stvari – Trekking je  preimenovala u Drekking. 😉

Besplatni Relive zajebava standardno, a naplatni je jednostavno preskup, pa se ne vide drugi sudionici pohoda. No, za orijentaciju i ovo je dovoljno. Žao nam je što niste bili sa nama, ali smo uvjereni da su i drugi uživali tijekom današnjeg dana.

Sve drugo što vas može biti zanima potražite u galeriji fotografija i video zapisu. Na početku se malo zezamo na temu turbo nebitnog i vrlo debilnog Corona magarca koji služi umjesto Babaroge i mnogima  opravdano ide na živce. No, kako se svaka fobija može dobro plasirati i naplatiti, očito ćemo još neko vrijeme slušati budalaštine na tu temu..

Do novog znojnog susreta ostajte mi vedri, čili i pripravni. Vidimo se uskoro na nekom usponu ili spustu, utrci, prepreci. 🙂

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr