Mokre šlape

03.09.2017.

Sastanak kod napuštenog kamenoloma upriličen je po suhom i takoreći lijepom vremenu. A već za nekoliko minuta krenulo je neželjeno kvašenje… Isprva stidljivo, pa sve jače, u nekim trenucima je lijevalo kao ludo. Do postupnog smirivanja vodene napasti, došlo je tijekom povratka doma, odnosno u trenutku kada su auti postigli radnu temperaturu. 🙂

Unatoč nedaćama, uspješno smo odradili predviđenu rutu: Kamenolom Tisica > Tisovac > Tisovačka kosa > Češljakovački vis > Domobranska livada > Lovačka kuća Vepar > Povratak preko Domobranske livade > prošli ispod Jarcodera > Trišnjica > Tisovačka kosa > kamenolom Tisica. 

A što reći? Tražila se jakna više, kabanice su bile neophodne, a kape i marame se nisu skidale a sa glava. Povremeno smo priželjkivali i rukavice. 

Naknadna inspekcija ruksaka pokazala je da imam svu robu u rezervi, ali je dio bio mokar jer pojedine majice nisu bile upakirane u PVC vrećice. Ne baš jeftini ruksak sa Petrolove benzinske pumpe koju su mnoge šapice kupile tijekom ove godine sa 50% popusta je simpatičan ali vodopropustan. Cjelokupni sadržaj je dobio nekoliko litara kapilarne kiše i sve što nije bilo upakirano u zasebne vrećice se namočilo kao Velika močila na Velebitu. 

Srećom u autu uvijek imam nekoliko jakni, majica, hlača, gojzerica… i još koje čega jer sam prošle godine na Astro partiju platio školu. SMRZNULI SMO SE!  Od tada nosim garderobe više nego Elton John kad ide na turneju. 🙂

Bilo je prohladno i mokro, ali nas to nije zaustavilo. Jesam li spomenuo da je bilo brr brr? E pa bilo je. Nema više ni proljeća ni jeseni. No dobro je dok ima planina i planinara tj. planinarki. Jel’ tako? Tako je. 😉 

Novi vodootporni fotić (Fujifilm XP-120) nije stigao u petak, iako su mi poslali obavijest da je poslan… Nadam se da će stići sutra kako bi već sljedećeg vikenda bio operativan za snimanje planinarskih pohoda i dakako biciklističkih vožnji. 

Ukratko, ispričavam se na izuzetno lošim fotkama koje su snimljene sa umirućim Canon Ixus 150 starim 3 godine. Dao je svoje – neka mu je vječna slava i hvala. 😉

No zahvaljujući Dobrili & Jasni, u galeriji ima nekoliko dobrih fotki, pa odsutne Šapice i zainteresirani promatrači ipak mogu, makar virtualno, doživjeti našu mokru avanturu.

Da skratim… Imam nekih problema sa galerijama na portalu pa to moram rješavati i ne mogu se više koncentrirati na priču koja ionako nikoga ne zanima.

Lijep pozdrav svima. Nemojte štogod zamjeriti i vidimo se opet, na nekoj uzvisini…

Miša Nicinger

 

 

Internet je naše igralište - midnel.hr