Mira i sedam mušketira

22.12.2019.

Unatoč ne baš sjajnim vremenskim prilikama, na Međi se okupilo sedam ozbiljnih mušketira i jedna nasmijana Mira, kako bi u vlažnom i hladnoćom kontaminiranom okruženju odradili pohod izMeđu Krndije i Papuka. S obzirom da je danas drugi dan zime, priželjkivali smo nekoliko centimetara snijega i temperature bliske nuli, a zauzvrat dobili prekobrojne kišne kapi i temperaturu od +7°C.

Na startu: Mira iz grada blizanaca i ekipa sastavljena od Osječana i Kutjevčana u pluralu, slijede pojedinci iz Požege, Bistrinaca i Slatine + Gita koja nije rekla na (A, A, A) a kamoli (Av, Av, Av). Tako jedno pristojno stvorenje svijet već dugo vidio nije, a i neće jer pseći svijet ne zna za tišinu i mora reći barem Vau i Auu…

S obzirom na sivilo, kišne kape i sveopću vlagu, snimalo se malo i nekvalitetno. U konačnici ipak stiže par fotografija od Dražena i Velimira, a kad tome pribrojim nešto mojih fotki pojačani video zapisom, imamo što za pokazati i vjerjnoj publici pred malim i malo većim ekranima. Moram spomenuti i pohvaliti našeg šaponju Vinka (alias Samostalni planinar) koje je danas snimao kao lood, ali fotke sa FB profila zbog niske razlučivosti, ne zadovoljavaju za objavu na portalu. Mali je dobar, i ako ovako nastavi za koju godinu možemo očekivati prvu fotomonografiju sa Papuka, Krndije, Martinja, kolinja… 🙂

Unatoč poteškoćama, uspijevamo prehodati veći dio Džambine staze, nešto SPP-a, dotaknuti Djedov nos, Babinu sisu, Kapavac, Rogin kamen, Dobru vodu… Vidjeli smo bebu Tritona Alpinusa i mladog Daždevnjaka, pothlađenu kišnu glistu, malu gljivu i odbačenu pivu.

Nismo vas mnogo spominjali, olajavali niti pljuvali, tek malo, reda radi, da se ne zaboravi…

Bilo kako bilo, Šapice su danas odradile nešto malo više od 15 km i mudro odustale od uspona na Petrov vrh, na kojem će u subotu 28. prosinca 2019. godine: Jasna, Ivan i moja malenkost – nabijati puls i rušiti rekorde na zadnjoj utrci SBTL-a, poznatom Božićnom Krndija trailu. Biti će to paklenih 25 km.

Do novog manje ili više znojnog susreta s vama, ostajte mi fit. Vidimo se…

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr