Memorijalna utrka Kokočak – Orahovica 2022.

04.12.2022. 

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ, održana je 16. memorijalna utrka Kokočak – Orahovica, u spomen na trojicu hrvatskih branitelja: Momira Krmpotića, Milana Puhanića i Branka Jaklića, koji su 04. i 05. prosinca 1991. godine, poginuli tijekom jedne od prvi oslobodilačkih operacija Papuk ’91.

Kokočak - Orahovica 2022.

Trkači se okupljaju na autobusnom kolodvoru u Orahovici, odakle nas autobusima voze do Donje Pištane na gablec i okrepu. Gori vatrica, miriše kava, kuha se čaj, izlazi para iz kotla sa kobasicama. Pola sata kasnije nasatvljamo do Kokočaka.

Slijedi prigodni program, intoniranje himne, minuta šutnje, polaganje vijenaca, molitva, a zatim i poruke izaslanstava, te predstavnika braniteljskih udruga…

Temperatura tijekom jutarnjih sati se zadržava na neugodnih +2°C, pa trkači sa nestrpljenjem iščekuju vrijeme za start. U 10 sati i 43 minute krećemo prema Donjoj Pištani, gdje nas čeka okrepa, sa prijeko potrebitim toplim napitcima, a ima i peciva koja brzo nestaju i tope se u ustima.

Toplih trbuha i hladnih leđa, nastavljamo prema Orahovici, gdje se u centru pale svijeće ispred spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. A zatim slijedi tuširanje u Osnovnoj školi, podjela zahvalnica i ručak u vatrogasnom domu.

Miša Nicinger

* * *

Ako trebate: webshop, web hosting, vlastiti server ili dizajn web prezentacije – pišite na info@midnel.hr i zatražite ponudu, jer Internet je naše igralište – https://midnel.hr

Internet je naše igralište - midnel.hr