Martinje kod Krsnikovih 2018.

10.11.2018.

“Studeni” bi se ove godine komotno mogao preimenovati u “Ugodni” jer da nema suhog lišća u bojama jeseni, teško bismo sa sigurnošću mogli tvrditi u kojem smo godišnjem dobu. A s obzirom da vaš tekstopisac sutra trči 21km na Jarunu, evo (uistinu) kratkog izvješća. Ukoliko ste sudjelovali na pohodu i imate što za izjaviti – slobodno pošaljite nekoliko prosto-proširenih rečenica. Rado ću ih umetnuti u ovo izvješće. 🙂

Već dulji niz godina planinarenje tijekom 1. dana (subota) na Kutjevačkom martinju ide na teret Krsnikovih. Oni su prije svega Kutjevčani, a zatim: voćari, vinogradari, planinari, vinari, domaćini, kuhari, vodiči, ugostitelji, krstitelji mošta, i svake godine imaju ceromonijal na kojem se pojavi nova “vinska kuma” i općenito rade nevjerojatno veliku promidžbu sebi i gradu Kutjevu.

Hvala Vinko, hvala Krsnikovi. Imate veliki zagrljaj, stisak ruke, cmok-cmok, a može i pusa-pusa. 🙂

Što se planinarenja tiče, to je bila jedna vrlo lijepa i lagana šetnja. Imali smo prekrasno vrijeme, ono baš lijepo, suho (čak i prašnjavo) i tako sve skupa 11 kilometara. Silno se zezali i družili sa planinarima iz Slavonije, Dalmacije i Bosne and Hercegovine.

Umjesto nabrajanja i naklapanje savjetujem da pogledate galeriju fotografija i audio-video zapis. I to je to.

Od Šapica se pojavilo preko nekoliko članova: Vinko, Melisanda i Milan, Velimir, Mirjana, Valentina, Ines, Suzana i moja malenkost. Možda je bilo još nekih u drugoj grupi, no to je uglavnom to.

Sutra je novi dan kada će u Kutjevu biti još veća ekipa planinara (i puno gostiju), znatno bolja zabava, i žešća ponuda ića & pića. Svakako idite i uživajte u planinarenju i blagodatima ove krasne jeseni, dobrom društvu, gastro ponudi i cugi na svakom koraku. Obvezno povedite i nekoga tko ne pije da vas može voziti doma, ili prespavajte u Gradu domaćinu.

Do novog i malo više znojnog susreta sa vama, ostajte mi povazdan nasmijani i zdravi.

Miša Nicinger

 

Internet je naše igralište - midnel.hr