Lončarski visovi

04.11.2012.

S obzirom da su organizatori današnjeg pohoda naši dragi & mili osječki prijatelji poznati kao obitelj Lončarić – imali smo čast i zadovoljstvo pohodi “Lončarski vis” koji se nalazi na 482m/nv. Sreća naša! Zamislite samo da se Jasna i Ivan kojim slučajem prezivaju “Orkanović” – morali bismo ići na “Orkanske visove”, a to bi bilo melodramatično i neizvjesno do samog kraja. Tko zna kako bismo i gdje svršili… 🙂

Parkiramo u Seoni, točnije na izvorištu našičkog vodovoda i hodamo oko 5 sati znanim i neznanim planinarskim stazama, koje su zahvaljujući iznimno lijepom vremenu – izmamile na Krndiju horde planinara iz našičkog kraja.

Neke od njih smo čuli ispred nas, neke vidjeli kako dolaze iza nas, a sa nekima smo upriličili kraći susret i malčice razgovarali. Sve to uglavnom u okolici moćne Bedemgradske kule koja još uvijek ponosno stoji i prkosi zubu vremena.

Kad bi se na jedno mjesto mogli teleportirati dijelovi i ostaci svih starih gradova na Krndiji i Papuku – dobili bismo dvorac iz snova. Planinari i šumari su valjda jedini koji s vremena na vrijeme imaju čast uživati u pogledu na ostatke nekada moćnih nastamba u kojima su vitezovi i templari donosili važne odluke i odmarali se u zagrljaju šumskih vila…

Današnji pohod nije bio niti malo zahtjevan, stoga je prava, pravcata šteta što se nisu pojavile i druge Šapice… Na planini je bilo mjesta za najmanje dva tuceta planinara i planinarki, a okupila se manje više ustaljena ekipa: Miroslav, Jasna & Ivan, Ivona & niže potpisani.

Bacite pogled na fotke i video kako biste barem virtualno doživjeli našu današnju avanturu.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr