Litice oko Virovitice 2023.

20.05.2023.

Zahvaljujem se svima na ovoj divnoj utrci. Lijep dan, a organizacija odlična, plus volonteri vedri i nasmijani. Staza je bila full dobro označena, predivna i valovita. Ni jedan tren nije bilo dosadno, niti loših dijelova, a blato je poboljšalo dojam staze. Hvala trkačima na druženju i vidimo se dogodine. – izjavila je Ines Jozić (Slavonski Brod)

Samir Vračarić (Suhopolje) progovara na zadanu temu: Evo mog viđenja utrke “Litice oko Virovitice”, ako je uopće kompetentno s obzirom na skromno trkačko iskustvo. Kao rekreativac, odlučio sam se na 19 km kako bih pomaknuo svoje granice, jer mi je to do sada najduža dionica koju sam pretrčao. Staza je pristojno uređena, a markeri na stazi su dobro označavali skretanja i smjer staze. Bez obzira na blato koje se nalazilo na nižim dijelovima staze, ostatak je bio dovoljno trčljiv, pa su trkači s boljom kondicijom mogli dati puni gas. Sve je bilo dobro do prve okrepne stanice, koja je mogla biti i bliže, a onda su počeli problemi. Shvatio sam da sam ipak zagrizao velik zalogaj, a sparina koja je bila u zraku je samo otežavala agoniju. Sva ljepota staze, lijepo uređeni privatni posjedi i vesela dobrodošlica na okrepnim stanicama je palo u drugi plan. 🙁 Bilo je bitno dovući se do cilja, a trčanje se pretvorilo u hodanje, i to ne samo na usponima, nego i na nekim ravnim dijelovima. Sve u svemu jako zanimljivo i iscrpljujuće sado-mazo iskustvo. 😉

* * *

Jasna Plemeniti (Našice) dodaje: Kao i svake godine do sad, tako i ove godine Litice nas nisu razočarale. Ove godine je staza bila nešto duža, 33 km… meni je ispalo nešto preko 34 km. Čitavih 34 km dobre zabave. Nakon dugomjesečne borbe sa željezom (što znaju svi koji me poznaju, jer sam dosadila svima sa svojom pričom), odlučila sam ići neopterećeno. Kako bude. A bilo je punoooo blata, propadanja u to blato… što je meni fora i ja to volim. Bilo je preskakanja potoka, bilo je brda, pa blata, pa nizbrdo, pa blata. Volonteri na okrepama su bili odlični, točili mi vodu, da ja ne gubim vrijeme. Staza izvrsno označena malim crvenim zastavicama. Bilo je prekrasnih dijelova kroz šumu, mislim da je to bio bagremik, gdje je zemlja bila prekrivena sitnim laticama,  miris se širio, a pčelice zujale. Na izlasku iz tog bagremika me dočekao jedan preslatki konjić s kojim sam razmijenila par riječi. 🙂 Sve u svemu još jedna odlična utrka koju su nam priredili Virovitičani. Organizacija izvrsna, svega za pojesti… čak smo mogli popiti i kavu. Što reći za kraj… samo jedno: Vidimo se nagodinu!

Radost trčanja među drvećem, ovaj divan proljetni dan je omogućen zahvaljujući natjecanju Litice (blato) oko Virovitice. Trkače je dočekao na parkingu miris svježe košene kakamilice koji je omogućio da svi zaborave kako su organizatori pomakli utrke sa 15 na 19 km i sa 25 na 33 km. U takvoj opuštenoj atmosferi uz kiflice i kavu, čekao se u mojem slučaju početak “kratke” utrke od 19 km. Shvaćam kako sam againt all odds za napraviti neki rezultat (što je uopće rezultat?) i ohrabren mudrim riječima supruge: “Uzmi nižu ponudu i vrati se doma” – upravo po prvi put koristim tu taktiku. Probijajući se kroz blato, preskačući potoke i prelazeći mostove pred kojim stoji uputa: Pažnja! Ovdje je jebeno! – dolazim do 15 km i neke granice koja je postavljena još prije 2 mjeseca kada sam prijavio utrku. Držim priključak sa dvoje iskusnih trkača, i jedan od njih izjavljuje kako su sad oni bez dužina i treninga vjerovatno riknuli. Niti treninga, niti kilometara, ali zato kćer od 2 godine čini i više nego dovoljno za završit utrku. Super sparno, uvjeti skoro pa Tajland. Staza super označena, trčljiva i odlična za uživanje zapravo. Zamjerka jedino na lokaciju druge okrepe, kao fora je što nude gemišt (iako ne znam kome to treba), ali na 17 kilometru je već kasno ako je nekome trebao izotonik ili banana spasa. – napisao je Kruno Budimir (Požega)

* * *

Pozitivna  energija je prštala sa svih strana na ovoj divnoj utrci Litice oko Virovitice… jedna od bolje oganiziranih utrka u našoj Slavoniji… Lijepo nam je Kruno Tomljanović zapaprio sa dužinom od 19 i 33 km uz sparno i vruće vrijeme utrku je otežalo i blatoo… punoooo blata. 🙂 Nakon muke i znoja uživali smo u druženju. – izjavila je Katarina Bandalo (Donji Miholjac)

Ove godine smo po prvi puta sudjelovali u utrci Litice oko Virovitice. U odlično organiziranoj utrci je sudjelovalo preko 400 trkača. Nakon dugog kišnog razdoblja vrijeme nas je poslužilo i granulo je dugo očekivano sunce. Dobro označene staze prolazile su zelenim sočnim livadama punim cvijeća, lijepim šumama, mirisnim bagremima nadsvođenim puteljcima. Unatoč sparini i blatu utrka je bila prava uživancija. U cilju su nas dočekali bocom hladne vode i jako lijepom medaljom. Sve pohvale i za okrepu na 5.5 km gdje su nas veselo uz pjesmu i brojnim napitcima osvježili naši prijatelji, organizatori Žumberak Traila. Razveselili su nas startni paketi u kojima su se, uz dri fit majicu,  nalazili i pokloni sponzora utrke. Utrka je bila organizirana u znaku Dana pčela, koji se obilježavao upravo na taj datum. Na štandovima s medom i proizvodima od meda mogli su se degustirati ili kupiti proizvodi lokalnih proizvođača. Uz izvrstan gulaš i čašu hladne pive nastavili smo druženje do popodnevnih sati. – napisala je Nina Koceić (Zagreb)

* * *

Prije svega hvala svim tekstopiscima, koji su dali doprinos i spasili me pametovanja, jer u mnogo čemu NE dijelim njihovo mišljenje.

Nažalost, video zapis i galerija fotografija ne sadrže ~90% onoga što bih inače snimio, da je start utrke zajednički i da trkači sa srednje i kratke staze ostanu malo dulje. Proglašenje najboljih natjecatelja je bilo prerano, mjerači vremena su otišli isto tako puno prerano… Dugoprugaši kreću prvi, pa skoro nikoga ne sretnemo i ne vidimo na stazi, a vraćamo se na Cilj kad su već skoro svi otišli doma. 🙁 Ukratko, druže i zabavljaju samo natjecatelji na kratkim i srednjim stazama.

Hvalim volontere i samo njima ide naklon do poda, i poneki uzdah. 😉 Moram spomenuti i da je klopa bila jako dobra, jer su kuhari valjda prvi put na ovakvim događanjima stavili i krumpire u čorbu, a nisu profići nego umirovljeni policajci. Svaka čast dečki! 🙂

Miša Nicinger

Fotografije je priložio i Mario Pavičić

Ako želite preuzeti neku od fotki, morate na portal doći direktno preko URL adrese, a ne putem Fejsa koji ima vlastiti (debilni) browser. Koristite: Crome, Operu, Firefox… 🙂

* * *

Ako trebate: webshop, web hosting, vlastiti server ili dizajn web prezentacije – pišite na info@midnel.hr i zatražite ponudu, jer Internet je naše igralište – https://midnel.hr

Internet je naše igralište - midnel.hr