Lagana tura

20151018_papuk_mala18.10.2015.

Na podnaslov ove priče su me nagovorili, po sistemu “teško žabu u vodu natjerati” inače si ja baš nikada ne bih dozvolio ovakve ispade i prostakluke. #samokažem

Kroz čičke do pi..e

Dan prekrakrasan, takoreći kao iz bajke, a brojno stanje na startnoj crti 8 (slovima osam) planinara. Šapice iz Slatine su ovoga puta pojačane novim i starim članovima: Jasna, Vesna, Miša, Miloš, Vanja, a zatim naša standardna postava iz Višnjevca: Ivan i Jasna, i nesvrstani Davor Osiječki. 🙂

S obzirom da moj Endomondo uzimam kao referencu, u odnosu na prošle i buduće pohode, odradili smo 19km. Istovremeno kod Davora piše 24km, a kod Ivana 14,3km.

Kada to sve zbrojimo i podijelimo prema formuli (19+24+14,3)/3 dobijemo 19,1km pa vi sad malo mozgajte koji je uređaj najtočniji. 🙂

Ukratko: Jankovac, Češljakovački, Tisovac, Trišnjica, Šumarski faukultet i tako to… malo markom, malo u ISPO maniri. Na nekom križanju pronalazimo i nesretne čičke, ali ne i rimu.

No koga briga za kote, nadmorske visine i prevaljene kilometre, kad u društvu imate mlade i zgodne & iskusne i nezgodne, željne razgovora, druženja, tišine i odmora.

OK, imamo mali nesklad u željama pojedinca jer su jedni željni tišine, a drugi razgovra, ali Šapice nikada nisu marile za takve sitnice i uvijek su na prvo mjesto stavljale skupinu kao cjelinu, po sistemu “jedan za sve – svi za jednog”. Tako je barem u teoriji, a kad zagusti vrijediti će ona stara narodna “tko preživi – pričati će”.

Miloš je baš kao i Nataša glatko odbio napisati ovu priču i dati jedan potpuno drugačiji pogled na naše današnje putešestvije. No, zahvaljujući Endomondo tragu, galeriji fotografija i video zapisu, biti će najbolje da skratim ovo slovnu torturu i prepustim vas multimedijalnom užitku. 🙂

Današnji dan osim po brojnosti, iznimno lijepom vremenu, i uistinu laganom pohodu pamtimo i po susretima sa planinarima iz: Požege, Zagreba, Đakova i Osijeka. Neki od njih su vrijedno radili na planinarskom skloništu Trišnjica (novi most i priprema drva za zimu), a drugi su vršili pripreme za Papuk Trekk & Trail 2015. koji se održava krajem studenog.

Što da vam kažem u svezi podnaslova? Baš ništa! To je tek jedna od mnogih gluparija koja se rimuje i zvuči perzverzno, izrečena je od strane sigurno pogađate koga, iako to sa planinarenjem “blage veze nema”. Planinari samo na jedno misle (hrana) i takve im “unutra-van” bedastoće jednostavno ne padaju na pamet.

Nego, budite vi meni lijepi i rumeni, i svakako se pojavite opet na startnoj crti jer zdrav život znate i sami – nema cijenu, i nije ga moguće kupiti. Potrebno je svojski se oznojiti (čitaj: puno raditi i malo jesti) jer sve ostalo su bajke za malu djecu.

Miša Nicinger

 

Internet je naše igralište - midnel.hr

5 comments

 • Boris

  Pozdrav šapice!

  Danas sam planirao ići na Požešku goru, vrh Maksimov hrast. No, budući da su tamo bili lovci, otišao sam u Veliku. Nisam znao za vaš plan. Bili ste prije mene na Češljakovačkom visu (vas 6-7). Ja sam tamo došao u 13 sati iz smjera Tisica – Tisovac. Poslije sam se spustio do Trišnjice i Duboke do Tisice, gdje sam parkirao. Uzeo sam si dnevnike HPO i SPP i 5uPG, pa planiram obići bar SPP. Inače igram i geocache (25 finds). Nisam znao za ovo vašu grupu. Jeste li kao neko neformalno društvo ili službeno planinarsko? I odakle su članovi? Ja sam iz Požege.

  Boris

 • Boris

  Još samo da ovo komentiram. Koja slučajnost, imamo dvije iste fotografije sa gljivama. Jedna čudna oblika i smrdljiva, nedaleko tisovca i turski crveni vrganj blizu trišnjice 🙂

 • Jasna

  Borise predlažem da idući put dođeš na startnu crtu ( baci pogled na najavu) i sam vidiš s kim bi eventualno imao posla :-).
  Volimo prirodu, hodati, dobro se zabavljati. Za sada toliko.

 • Davor

  Ne znam zašto je ovo bila “lagana tura”. Prije bih rekao relativno teška, preko šest sati hoda, prijeđenih dvadeset kilometra puta, jako puno ispenjanih metara nadmorske visine, Endemondo kaže 1571 metara gore i isto toliko dolje….

  Slike sa puta:
  https://picasaweb.google.com/101853967463530043644/CesljakovackiFratarskiPutTrisnjica

 • Miloš

  Prvi put sa Šapicama i bilo je prekrasno. Tolike godine živjeti pored Papuka, a ne znati za ove ljepote, veliki propust. Ali nadoknadit ću to 🙂 Društvo je bilo lijepo, saznao hrpu stvari od iskusnih planinara Davora, Ivana i Miše, i fino se nahodah.